Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Muslimská Obec v Praze razantně odsoudila noční útoky v Paříži

Muslimská Obec v Praze odsoudila noční útoky v Paříži. Ty si vyžádaly přinejmenším 126 obětí. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpělo také 215 lidí zranění, z toho 83 je v kritickém stavu.

„Razantně odsuzujeme jakékoliv násilí na kterékoliv bytosti. A opět důrazně opakujeme, že tyto činy nemají a nikdy nic neměly společného s islámem,“ píše muslimská obec ve svém vyjádření.

Ti, co co útok spáchali, jsou podle vyjádření pouze nihilisté. „Doufáme, že útočníci budou dopadeni a spravedlivě potrestáni. Taktéž vyjadřujeme hlubokou soustrast pozůstalým. Věříme, že se nepodvolíme tomuto tlaku a zachováme si vzájemné pochopení lidství napříč různorodostí,“ uvádí dále vyjádření.

Útok vyvolal velkou vlnu solidarity po celém světě. Desítky lidí přicházejí od rána před budovu francouzské ambasády v Praze položit květiny a zapálit svíčky, aby tak uctily památku obětí teroristických útoků v Paříži.

Na prvním nádvoří Pražského hradu nechal prezident Miloš Zeman vyvěsit černé prapory. Pražská Petřínská rozhledna bude večer nasvícena do barev francouzské trikolory. Takto i mnoha dalšími způsoby reagují lidé v České republice - oficiální místa i obyvatelé země - na sérii násilných incidentů v Paříži, při nichž zněla střelba i výbuchy bomb a o život přišlo přes 120 lidí.

Atentáty v Paříži spáchala podle francouzského prezidenta organizace Islámský stát. Solidaritu s Francií, ochromenou pátečními teroristickými útoky, se snaží projevit města na celém světě, tedy i v České republice.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky Paříž, Praha, Česko, Miloš Zeman, Islámský stát, Francie, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Do konce války proti IS internovat.

Úterý, 17. listopadu 2015, 09:18Odpovědět

Frodo kocour

Proč jen se těm "muslimským obcím" nedá věřit že to myslí vážně? Když tak zavzpomínám na teroristické útoky za poslední leta, tak v Evropě to byli vždy muslimové, krom jednoho případu, Madrid březen 2004 191 mrtvých, Londýn červen 2005 52 mrtvých, Paříž leden 2015 17 mrtvých, listopad 2015 128 mrtvých. Pokud přidáme i útoky islamistů v Rusku je to dalších 7 teroristických útoků a dalších cca 400 mrtvých (jde jen útoky po roce 2002, takže škola v Beslanu nebo nemocnice v Dagestánu tam nejsou). Takže já nikterak nevěřím kecům podobných "obcí" které sice hubou odsuzují, ale reálně podporují teroristy. Kdypak se stalo, že by podobná "obec" upozornila na nějakého radikála? Ono plácat hubou nic nestojí. Jediný nemuslimský teroristický čin v dané době byl Breivik v Oslu a i ten s muslimy souvisel, byť za něj nemohli. Takže asi něco bude na tom, že ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim, alespoň statistika to dokládá a sluníčkové bláboly to prostě nijak nezmění.

Sobota, 14. listopadu 2015, 20:29Odpovědět

Muslimská Obec v Praze razantně odsoudila noční útoky v Paříži  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.