Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

DEN S: Bohdan Zronek, ředitel Jaderné elektrárny Temelín

Říkáte si, že být ředitelem je jednoduché? Žádné brzké vstávání a rozsvícená lampička při noční práci? Omyl. Bohdan Zronek, šéf Jaderné elektrárny Temelín, vás přesvědčí o opaku. Do práce chodí za tmy, za tmy z ní také odchází. Jak vůbec vypadá den člověka, který spravuje elektrárnu s největším instalovaným výkonem v České republice? Budějcká Drbna ho s jeho svolením celý den pronásledovala a sám Bohdan Zronek, který je ve funkci od ledna letošního roku, k tomu vždy napsal pár svých slov.

5:15

Vstávám. Moje rodina ještě spí a já už musím odjet do Temelína.

6:20

Přijíždím do elektrárny. Cesta mi sem zabere přibližně 25 minut. Ranní pohled na Temelín je pokaždé jiný, záleží na počasí a času mého příjezdu. Vařím si zelený čaj a někdy stihnu i rychlou snídani s došlou korespondencí.

7:00 - 7:15

Každé pondělí mě čeká účast na ranní operativní poradě. Jde o informativní schůzku ohledně provozu během uplynulého víkendu a plánu na nadcházející den. Další dny jsou pak porady podle aktuálního stavu. Pokud se nemohu osobně zúčastnit, tak informace dostávám prostřednictvím telekonference.

7:30 - 8:00

Podle situace rychle projednávám aktuální záležitosti, případně si udělám pochůzku po elektrárně. Helma na hlavě a špunty do uší. Nezbytné prostředky při pochůzce v provozu. Turbína se točí nadzvukovou rychlostí a já se rychlostí chůze vracím do kanceláře. Během úvodní pochůzky jsem ušel přibližně dva kilometry.

 

8:00 - 10:30

Pondělní série porad s vedoucími jednotlivých útvarů. S tím je spojena i série šálků kávy. Zvládnu jich klidně několik. Řešíme strategické i operativní věci v rámci jednotlivých útvarů.

11:00 - 11:30

Čeká mě report elektráren v rámci projektu OVOCE. Ale v tomto případě nečekejte žádné banány nebo pomeranče. Zkratka OVOCE pro nás znamená Optimalizace, výroba, obchod, cenová efektivita.

12:15 - 12:35

Na programu je projednání Zprávy o bezpečnosti elektrárny. Se slovem bezpečnost se zde během dne setkám mnohokrát. Jinak to ani v jaderné elektrárně nejde. 

12:40 - 12:55

Konečně chvíle volna na oběd. Z nabídky si tentokrát vybírám tresku s těstovinami.

13:00 - 15:00

A zpátky do práce. Začíná operativní porada vedení elektrárny. Na stole tak nesmí chybět další kafe. Podklady na dnešní poradu mají jen několik stran. Naopak na měsíční koncepční poradu jsou mnohem výživnější. Schválení dokumentů předchází ústní prezentace a jejich následné projednání.

15:00 - 17:00

Připravuji se na následující den. Mnohdy je to o nastudování desítek stran různých dokumentů.

17:30 - 18:00

Odjíždím z Temelína. Cestou se, (při takto „včasném“ odjezdu) dle možností, zastavím ve fitku, nebo na squashi.

18:00 - 19:00

Zastavil jsem si zahrát squash. Během dne pracovala hlavně hlava, teď to chce zaměstnat zbytek těla. Když se zadaří, stihnu i odvézt nějakou z holek na kroužky a ušetřit tak cestu manželce. 

19:30 - 20:30

Máme rodinnou večeři - manželka, dvě dcery, pes a já. Vždycky je to něco dobrého. Období pohádek už máme za sebou, každopádně s holkami před spaním probereme důležité.

21:00 - ??:00

Poté, co zbytek rodiny usne, je čas dotáhnout přípravu na další den nebo vyřídit to nejnutnější. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, Česko, Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DEN S: Bohdan Zronek, ředitel Jaderné elektrárny Temelín  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.