Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

S vymyšleným příběhem přijel zloděj z Prahy okrást šestaosmdesátiletou seniorku do Strakonic

Vrchol drzosti předvedl čtyřicetiletý muž z Prahy, který přijel na jih Čech loupit. Začátkem prosince si vyhlédl šestaosmdesátiletou seniorku ze Strakonic, jež oslovil na chodníku s vymyšleným příběhem. Ta ho na základě toho pozvala do bytu.

Muž středního věku přistoupil za ženou s tím, že je bratr manžela její vnučky a nese jí zabijačku a kytičku. „Seniorka pozvala muže do bytu. Poté podvodník požádal ženu o rozměnění a následně o směnění peněz. Důchodkyně odešla do vedlejší místnosti, kde měla uložené své úspory,“ doplňuje příběh mluvčí policistů Jaromíra Nováková.

Pachatel z Prahy následně vyzval stařenku, zda by mu neuvařila čaj. Zatímco tak ona činila, on využil příležitosti a z pokoje odcizil krabičku, ve které měla žena uloženou peněženku s finanční hotovostí, vkladní knížku, kartičku pojištěnce, klíče a jiné doklady. Škoda dohromady činila téměř 200 tisíc korun.

V případě, že policisté prokáží vinu čtyřicetiletému pachateli z Prahy, hrozí mu trest odnětí svobody až ve výši pěti let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Praha, Strakonice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S vymyšleným příběhem přijel zloděj z Prahy okrást šestaosmdesátiletou seniorku do Strakonic  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.