Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Barmanka chtěla odcizit peníze z podniku. Vymyslela si tak loupežné přepadení

Informaci o prvním loupežném přepadení v novém roce přijali druhý lednový den v brzkých ranních hodinách strakoničtí policisté. V jednom z tamních barů měli údajně dva muži pod pohrůžkou použití nože donutit barmanku k otevření trezoru a vydání finanční hotovosti. Realita však byla úplně jiná.

Žena kriminalistům popsala, že ji navíc při odchodu jeden z lupičů uhodil půllitrem do hlavy a ona tak utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařskou pomoc. Policisté začali na případu naplno pracovat. V následujících dvou dnech získali informace, jež naprosto změnily pohled na celé přepadení.

„Policejním šetřením za přispění veřejnosti brzy vyšlo najevo, že loupežné přepadení si mladá žena vymyslela a drobné zranění si způsobila sama, protože chtěla zakrýt zpronevěru peněz v baru. Žena nyní čelí obvinění z přečinu zpronevěry,“ mluvčí policistů Jaromíra Nováková.

Lež tak měla krátké nohy. Policisté varují, že takové případy zpravidla brzy odhalí, protože se tito lháři postupně zamotávají do svých lží tak moc, až se nakonec raději přiznají. Někteří takoví lidé ani neví, že si mohou vysloužit postih za přestupek křivého vysvětlení nebo v případě, že někoho lživě obviní z trestného činu.

Foto Dominik Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barmanka chtěla odcizit peníze z podniku. Vymyslela si tak loupežné přepadení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.