Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Táborská policie zadržela dva Balkánce při převážení marihuany v hodnotě 800 tisíc korun

Táborští policisté mají za sebou v krátké době další úspěch. Na konci minulého týdne se jim dařilo v boji s drogovou kriminalitou. Zadrželi muže, kteří převáželi více než tři kilogramy marihuany. Ta by mohla mít hodnotu až 800 tisíc korun. Řidič vozu byl vzat do vazby.

Výbornou práci v tomto případu provedli policisté Dálničního oddělení Policie České republiky Chotoviny, kteří při dopravní kontrole zastavili vůz značky Ford Mondeo, jehož posádku tvořili dva cizinci původem ze států Balkánského poloostrova.

„Při lustraci řidiče policisté zjistili, že se jedná o muže označeného jako nežádoucí nebezpečná osoba v Schengenském prostoru, která je podezřelá z nezákonného držení zbraně. Rovněž doklady jeho spolujezdce nesplňovaly všechny ochranné znaky a mohlo se tak jednat o padělky. Oba muže, včetně automobilu, policisté okamžitě zajistili a následně provedli další nezbytné úkony, včetně prohlídky vozidla,“ popisuje akci mluvčí policistů Miroslav Doubek.

Při prohlídce se ukázalo, že jejich zastavení mělo pádný důvod. Policisté sice ve voze nenašli zbraň, ale v jednom z převážených zavazadel se nacházel důmyslný úkryt, ve kterém bylo devět vakuovaných pouzder s obsahem vrcholových částí rostliny konopí. Na místo tak byli povoláni kriminalisté a cizinecká policie.

„Následné šetření kriminalistů potvrdilo, že obsahem pouzder je skutečně dle prvotního posouzení velmi kvalitní marihuana o celkové hmotnosti více než tří kilogramů. Její cena na černém trhu by se mohla pohybovat na částce odhadem 800 tisíc korun. Rovněž specialisté cizinecké policie potvrdili, že doklady spolujezdce jsou padělky,“ doplňuje Doubek.

Oba muže tak kriminalisté zadrželi. Řidiče obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Orgány činné v trestním řízení následně vyhověly jejich návrhu na vzetí cizince do vazby. U soudu mu hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let. Jeho kolega je obviněni z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a může si odsedět až tři roky za mřížemi. Případ policisté nadále šetří.

Foto Policie České republiky

Štítky marihuana, Cizinecká policie, Česko, Balkán, Ford Mondeo, Chotoviny, Schengenský prostor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frodo kocour

cizinci ze států balkánu? To je co? Že by kosovský musulmani? Z toho pastátu teroristů a zločinců, který tak nadšene uznal orlický trautenberk?

Středa, 10. února 2016, 13:19Odpovědět

Táborská policie zadržela dva Balkánce při převážení marihuany v hodnotě 800 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.