Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Libanonec převážel čtyři Syřany do Čech. Při kontrole je zadrželi policisté v Dolním Dvořišti

Na hraničním přechodu Dolní Dvořiště zadržela policejní hlídka v pondělí večer čtyři Syřany, které do České republiky převážel z Rakouska jednašedesátiletý Libanonec. Ten byl totiž jako jediný schopen prokázat se doklady totožnosti.

Policisté na místech bývalého hraničního přechodu prováděli v rámci nastavených opatření kontroly přijíždějících aut. Zastavili jednašedesátiletého řidiče vozu BMW, který s sebou vezl další čtyři osoby cizí státní příslušnosti. Na rozdíl od nich byl však jediný schopen prokázat se dokladem s oprávněním k pobytu v Německu.

„Další osoby u sebe žádné doklady neměly. Proto byly dle zákona o Policii České republiky zajištěny a převezeny k dalšímu opatření na policejní oddělení. Zde strážci zákona zjistili, že se jedná o občany syrské národnosti. S nimi následně zahájili úkony readmisního řízení mezi Českou republikou a Rakouskou spolkovou republikou,“ upřesňuje mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

U řidiče automobilu nyní panuje podezření, že se mohl dopustit přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. To však je předmětem dalšího vyšetřování. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Česko, Dolní Dvořiště, Rakousko, BMW, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libanonec převážel čtyři Syřany do Čech. Při kontrole je zadrželi policisté v Dolním Dvořišti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.