Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Požár zemědělského objektu ve Větřní si vyžádal druhý stupeň poplachu

Pernou konec týdne zažili profesionální hasiči z Českého Krumlova, Frymburku a dobrovolní hasiči z Hořic na Šumavě, Frymburku a Rožmberku nad Vltavou. Ve Větřní totiž hořel minulou neděli zemědělský objekt. Požár vzplál krátce před půl druhou ranní.

Hořel sklad slámy, který o rozloze 500 metrů čtverečních. Velitel zásahu po průzkumu přizval další posilové jednotky. Zároveň také vyhlásil druhý stupeň poplachu. „Lokalizaci požáru, tedy že se dále nešíří a že počet zasahujících hasičů a techniky je na místě v dostačujícím počtu, velitel zásahu na operační středisko nahlásil po druhé hodině ranní,“ popisuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na hasiče poté čekalo dohašování požáru, které si vyžádalo několik hodin. Část jednotek odjela z místa po sedmé hodině ranní, kdy je odeslal velitel na jejich základny. Kontrolu převzali profesionálové z Českého Krumlova a místní dobrovolná jednotka. „Komplikací při vyhledávání a dohašení všech ohnisek byla především zřícená střecha skladu. V odpoledních hodinách se podařilo s přispěním místního traktoru celou spadlou střechu z požářiště odtáhnout, což umožnilo všechna ohniska dohasit,“ přidává Matějů.

V podvečer bylo požářiště předáno majiteli. Českokrumlovská jednotka jej přijede zkontrolovat ještě v pondělí. Výše škody a příčina vzniku požárů je v šetření.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Větřní, Frymburk, Český Krumlov, požár, Hořice na Šumavě, Rožmberk nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zemědělského objektu ve Větřní si vyžádal druhý stupeň poplachu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.