Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tříletý podmíněný trest za týrání synů těžkou prací je pravomocný

Rozsudek, který uložil otci za nepřiměřeně tvrdou výchovu jeho dvou synů tříletý podmíněný trest, je pravomocný. Z justiční databáze Infosoud vyplývá, že se proti němu neodvolal ani obžalovaný, ani státní zástupce. Českobudějovický krajský soud muže potrestal mimo jiné za to, že děti v usedlosti na Prachaticku nutil k těžké práci a zanedbával jejich výživu. Otec musí každému z chlapců zaplatit odškodné ve výši 250 tisíc korun.

Počátkem března server iDNES.cz uvedl, že muž dostal syny do péče po rozvodu v roce 2004. Chlapci, jimž je nyní 13 a 15 let, museli odmalička pracovat u krav, ručně kosit trávu, pomáhat otci do noci s výrobou sýrů a vařit mu jídla.

Jezdili také s traktorem. Muž je při práci v zemědělství fotil a snímky posílal na Facebook, kde sklízeli posměch od spolužáků. Do školy chodili neupravení a bez svačin, obědy jim platila babička. Otec syny za neuposlechnutí příkazů fyzicky trestal a ponižoval je nadávkami.

Soudkyně Olga Smrčková podle serveru upozornila, že případ vybočuje z jiných kauz týrání svěřené osoby tím, že o problémech hochů věděla jak škola, tak i sociální pracovnice. Ředitel školy prý s otcem řešil situaci dětí jen přes telefon a pracovnice odboru sociální péče se nesnažily zkontrolovat, v jakém prostředí chlapci žijí.

Pětačtyřicetiletému muži hrozil trest od pěti do 12 let vězení, soud se však přiklonil k mírnějšímu potrestání i proto, aby otec mohl synům splácet stanovené odškodné. Chlapci nyní žijí u příbuzných mimo jižní Čechy.

Autoři

Štítky okres Prachatice, Krajský soud v Českých Budějovicích, Olga Smrčková, Facebook, podmíněné odsouzení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříletý podmíněný trest za týrání synů těžkou prací je pravomocný  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.