Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena prokoukla podvodníka pozdě. Vylákal z ní téměř dvě stě tisíc korun

Peníze, počítač a další věci v hodnotě téměř dvě stě tisíc korun vylákal sedmačtyřicetiletý muž od ženy, se kterou se pod falešným jménem seznámil na sociální síti. Pachatel je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu.

„Muž byl se ženou v kontaktu přes sociální síť. Vytvořil si profil s falešným jménem, aby oslovoval různé ženy. S jednou z nich začal komunikovat již v roce 2015. Po dobu několika let se mu podařilo získat si její důvěru a vylákat z ní postupně téměř dvě stě tisíc korun,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Žena posílala pachateli peníze přímo na účet, předávala mu je osobně nebo muži kupovala různé věci. Poškozená dokoce zřídila nový bankovní účet, ke kterému měl sedmačtyřicetiletý muž přístup a vybíral z něj peníze.

„Celková škoda, kterou pachatel poškozené způsobil, dosáhla výše 187 tisíc korun. Sedmačtyřicetiletý muž je tak podezřelý z trestného činu podvodu,“ uzavřela Uhlířová.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky internet, podvodník, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena prokoukla podvodníka pozdě. Vylákal z ní téměř dvě stě tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.