Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva cizinci ničili zaparkovaná auta a značky. Vybrali si k tomu místo před služebnou strážníků

Pěkně veselo bylo v sobotu v půl třetí ráno před služebnou strážníků v ulici Jaroslava Haška. Dva cizinci tam zkoušeli svou sílu na zaparkovaných autech a na dopravních značkách. Hlídka u obou mužů provedla test na alkohol. Zkouška byla pozitivní.

Strážníci se na akci obou vandalů koukali na kamerách. Dva muži ve věku jedenadvacet a dvaadvacet let zkoušeli svou sílu na zaparkovaných autech i dopravních značkách, které jim stály v cestě. Cizí majetek neminuly jejich údery nohama i rukama. Strážníci dali oběma mužům dýchnout. „Oba se snažili zapírat, strážníci jim však vysvětlili, že jejich počínání zaznamenala kamera. Jejich chování zřejmě ve značné míře ovlivnil vypitý alkohol. Orientační dechová zkouška na alkohol u mladých mužů totiž ukázala výsledek 1,78 a 1,98 promile,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Oběma vandalům z Rakouska teď za pokus o poškození cizího majetku hrozí pokuta ve výši padesát tisíc korun. Jeden z nich si navíc přičte postih za přestupek znečištění veřejného prostranství.

Foto Jana Kroneislová

Štítky vandal, městská policie, majetek, pokuta, alkohol, Jaroslav Hašek, Rakousko

Dva cizinci ničili zaparkovaná auta a značky. Vybrali si k tomu místo před služebnou strážníků  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.