Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chtěla skočit z okna ubytovny. Strakoničtí policisté mladé ženě zachránili život

Díky rychlému zásahu se podařilo strakonickým policistům zachránit život mladé ženě, která chtěla v úterý odpoledne skočit z okna ubytovny v Povážské ulici ve Strakonicích. Žena měla zdravotní a psychické problémy. Po zásahu policistů byla předána do péče zdravotníků.

Strakoničtí policisté přijali oznámení o ženě, která stojí v okně ubytovny v Povážské ulici a chce skočit, v úterý odpoledne. Na místo se ihned vydala hlídka policie a také strážníci městské policie Strakonice. „Státní policisté se rozdělili, kdy kolegyně šla se strážníkem do druhého patra ubytovny, zatímco druhá smíšená hlídka směřovala pod okno, kde by se v případě skoku snažila ženu zachytit či zbrzdit pád,“ popsal situaci policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hlídka v druhém patře jednala okamžitě. Strážník městské policie vyšplhal k ženě na balkonovou římsu a policistka se zatím dostala do bytu. O životě ženy rozhodovaly vteřiny, policistům stále opakovala důvody svého činu. „Tohoto psychického emočního rozpoložení policisté využili a ženu vytáhli přes balkon zpět do bytu,“ uvedl Bajcura.

Mladá žena byla ve velmi špatné zdravotní i psychické kondici a v bytě se svíjela v křečích. Na místo byli proto přivoláni zdravotníci, kteří ji převzali do péče a následně převezli do nemocnice.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, Strakonice, život, záchrana, okno, ubytovna

Chtěla skočit z okna ubytovny. Strakoničtí policisté mladé ženě zachránili život  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.