Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nehodách na jihu Čech v létě zemřelo 12 lidí. Je to méně než loni

V letošním létě zemřelo při dopravních nehodách na jihu Čech 12 lidí. Podle policejních statistik je to o sedm méně než v loňském roce. Podobně bylo ale těžce zraněných. Loni se číslo zastavilo na 46, letos bylo těžce raněných o dva více. O víkendu proběhla policejní akce zaměřená na dodržování rychlosti. Dnes se budou policisté v terénu věnovat hlavně chodcům.

V letošním létě se podle statistik sice stalo meziročně více nehod, zemřelo při nich ale méně lidí. V loňském roce došlo totiž ke dvěma nehodám, při kterých zemřelo více lidí. 

Při nehodě dvou osobních aut v Třeboni dnes, v sobotu 21. července, zemřeli tři lidé a zřejmě dalších šest se zranilo. Silnice z Třeboně do Lomnice nad Lužnicí byla zcela uzavřena až do půl jedenácté večer.

Jednou z tragických loňských nehod byla ta u Břilic u Třeboně, kde zahynuli tři lidé, k další došlo v srpnu u Vodňan, kde do rodiny vracející se z dovolené narazila dodávka. Při nehodě zemřeli čtyři lidé. Při smrtelných nehodách, které se staly letos v létě, zemřel vždy jen jeden člověk.

Mezi Vodňany a Protivínem se dnes, v sobotu 18. srpna, v noci srazila dodávka s autem. Čtyřiatřicetiletý řidič dodávky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autem. Při nehodě zemřeli čtyři lidé. Silnice I/20 byla kvůli vyšetřování zavřená.

Policie se zaměřila na rychlost, dnes bude kontrolovat chodce

O víkendu proběhla v Jihočeském kraji dopravně-bezpečnostní akce, která trvala až do půlnoci z 1. na 2. září. Policie se zaměřila hlavně na dodržování rychlosti. „Řidiči vracející se z rekreace ji velmi často porušují. Je to jeden z hlavních faktorů dopravních nehod. Zaměříme se i na technický stav aut a na to, jestli řidiči nejsou ovlivněni návykovou látkou," popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dnes, kdy začíná školní rok, pak začne v celém Česku dopravní akce zaměřená na chodce.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky krimi, policie, nehoda, Jihočeský kraj, statistiky, Česko, léto, havárie, Třeboň, Břilice, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách na jihu Čech v létě zemřelo 12 lidí. Je to méně než loni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.