Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Třicetiletý muž jel po Lannovce v protisměru. Nadýchal přes dvě promile alkoholu

Silně opilý muž se v sobotu po osmé hodině večer vydal autem po Lannově třídě. Jízdou v protisměru na sebe ale upozornil hlídku městské policie, která muže zastavila. Kontrolní dechová zkouška ukázala, že muž má v dechu více než dvě promile alkoholu.

Třicetiletý muž jel v sobotu po osmé hodině večer po Lannově třídě od ulice Chelčického do Štítného. V jízdě v protisměru mu zabránila hlídka městské policie. „Při jednání byl z dechu řidiče cítit zápach alkoholu, proto jej strážníci vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu. Výsledek měření se blížil k hodnotě 2,0 promile. Po pár minutách opakovaným testem hodnota mírně narostla,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo byla přivolána také hlídka Policie České republiky, která muži zakázala další jízdu a zadržela mu řidičský průkaz. „Poté byl muž eskortován na služebnu do policejní cely, kde ho prohlédl přivolaný lékař, který stanovil, že ke svému zdravotnímu stavu je zadržený muž schopen pobytu v cele,“ doplnil mluvčí.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Třicetiletý muž si včera z rukou policistů převzal sdělení podezření ze spáchání výše uvedeného přečinu. Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení. Během dvou týdnu by měl o dalším osudu muže rozhodnout okresní soud.

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, policie, krimi, Lannova třída, Policie České republiky

Třicetiletý muž jel po Lannovce v protisměru. Nadýchal přes dvě promile alkoholu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.