Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prachatice dají lidem z Lenory sto tisíc korun

Prachatičtí zastupitelé rozhodli, že obyvatelům Lenory na Prachaticku z domu, který 3. října zničil požár a výbuch, přispějí sumou 100 tisíc korun. Starosta Martin Malý (Nezávislí) řekl, že finanční dar obci Lenora předají do tří týdnů.

V Lenoře mapovaly potřeby lidí, které výbuch postihl, i úřednice prachatické sociální správy. Malý je v kontaktu se starostou Lenory Antonínem Chrapanem (Lenora žije) a zjišťoval, zda je třeba ještě jiná pomoc. Podle Chrapana zatím ne. „Je to alespoň jednorázová finanční podpora města Prachatice pro postižené občany," řekl starosta Malý. Dodal, že kdyby byly potřeba další peníze, Prachatice by to zvážily.

Výbuch a požár v Lenoře zničily obytný dům, který bude stržen. Dva vedlejší bytové domy byly poškozeny, lidé je museli opustit a teď se do nich postupně vrací. Jeden stále není obyvatelný, mění se okna.

Jihočeský kraj uvolní peníze ze sbírky pro obyvatele Lenory

Jihočeský kraj uvolnil více než půl milionu korun ze sbírky pro obyvatele Lenory na Prachaticku z domu, který zasáhl požár a výbuch. Peníze si rozdělí majitelé bytů a lidé, kteří v nich ke dni výbuchu bydleli. Sbírka Jihočeského kraje pokračuje....

Při neštěstí zemřel jeden muž, devět lidí se zranilo, 19 lidí muselo své poničené domovy opustit. Sbírku pro postižené zorganizovala i Lenora ve spolupráci s organizací ADRA. Na kontě je zatím přes 2,4 milionu korun, jak uvedl starosta Lenory Antonín Chrapan.

Policisté a hasiči zjišťují přesné příčiny tragické události. Podle místních požár a výbuch úmyslně založil jeden z obyvatel domu, který při neštěstí zemřel.

Autoři | Foto hzsjk.cz

Štítky Lenora, výbuch, pomoc, Prachatice, Martin Malý, požár, okres Prachatice, ADRA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice dají lidem z Lenory sto tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.