Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Cesta z „maturáku“ skončila vážnou dopravní nehodou, řidič byl opilý

Táborští dopravní policisté vyjížděli dnes po půlnoci k vážné dopravní nehodě, při které hlavní roli hrála nezkušenost mladého řidiče, rychlá jízda a alkohol. Mladík, který z maturitního plesu vezl svého kamaráda, nezvládl v zatáčce své auto a skončil ve sloupu veřejného osvětlení, který přerazil. Policisté řidiči naměřili skoro dvě promile.

Nehoda se stala v obci Planá nad Lužnicí. Mladý řidič podle policie nezvládl své auto a boural poblíž hotelu Maxim do sloupu veřejného osvětlení, který přerazil. „Z vozidla se rázem stala hromada trosek, řidičova spolujezdce museli hasiči z vozidla vystřihávat. Motor vozidla našli policisté asi dvě stě metrů od nehody. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, naměřili skoro dvě promile,“ popsal tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Na místo byli přivoláni i hasiči, kteří museli z auta vystříhat zraněno spolujezdce. „Hydraulickým vyprošťovacím zařízením odtlačili palubní desku a uvolnili tak spolujezdcovy nohy. Zároveň tak vytvořili prostor, aby mu mohli nasadit krční límec a vyprošťovací vestu. Pak zraněného nasunuli na zádovou desku a z auta vyprostili. Okamžitě byl předán zdravotníkům,“ řekla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Opilý řidič vyvázl z celé nehody s lehkým zraněním. Už teď je jasné, že za volant si však nějakou chvilku nesedne.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjck.cz

Štítky nehoda, alkohol, policie, Táborsko, zranění, Planá nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta z „maturáku“ skončila vážnou dopravnou nehodou, řidič byl opilý  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.