Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár budov ve Vimperku způsobil škodu za 900 tisíc

Druhý stupeň poplachu museli dnes ráno vyhlásit jihočeští hasiči ve Vimperku, kde začala po páté hodině ráno hořet opuštěná budova. V objektu podle hasičů nikdo nebyl. Škoda byla předběžně stanovena na 900 tisíc korun.

Požár budov byl na tísňovou linku hasičů nahlášen po páté hodině ráno. „Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů včetně výškové techniky a čtyři jednotky dobrovolných hasičů. Z toho důvodu byl vyhlášen druhý stupeň poplachu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Oheň kompletně zasáhl budovu, ze které se rozšířil i na vedlejší objekt. Podle hasičů mělo jít o opuštěné, vybydlené domy. „Hasičům se ještě před šestou hodinou ráno podařilo dostat požár pod kontrolu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu hlásí v půl deváté ráno,“ řekla Matějů.

Vzniklá škoda byla předběžně stanovena na 900 tisíc korun. Příčina požáru je v šetření. „Vyšetřovatel pracuje se dvěma nejpravděpodobnějšími verzemi vzniku, a to nedbalost či úmyslné zapálení,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky hasiči, požár, oheň, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár budov ve Vimperku způsobil škodu za 900 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.