Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Táborsku hořely lesy, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu

Profesionální i dobrovolní hasiči včera bojovali se třemi požáry lesních porostů na Táborsku. Na boj s ohněm byl u Tučap povolán i vrtulník a 13 cisteren. K druhému požáru u Plané nad Lužnicí vyjíždělo 11 cisteren a k poslednímu 5 jednotek. Hasiči pro celé území vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu.

K prvnímu požáru v Tučap hasiči vyjížděli včera krátce po dvanácté hodině odpolední. „Celkem k požáru vyjely osádky 13 cisteren a jednoho dopravního automobilu. Ve tři čtvrtě na jednu velitel zásahu přes operační středisko zažádal o letecké hašení, a to vzhledem k šíření požár a velké náročnosti jeho lokalizace. Zasažená plocha činí podle prvních odhadů 800 x 800 metrů. Byl tedy aktivován vrtulník Letecké služby policie,“ řekla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. Velitel zásahu rozhodl o vytvoření několika čerpacích stanovišť, ze kterých byla dodávána voda na požářiště. Požárem vznikla škoda za sto tisíc korun. 

Další rozsáhlý požár jednotky likvidovaly u Plané nad Lužnicí. Na požářiště se dostavilo celkem 11 cisteren. „Prvním osádkám zásahových aut se podařilo požár paseky a části lesa ubránit tak, aby se dál nerozšiřoval do té doby, dokud na místo požáru nepřijelo dostatek dalších cisteren. Přibližně 150 metrů od zasažené paseky hasiči našli asi dvacet dalších doutnajících ohnisek po pálení,“ popsala mluvčí. 

Pět jednotek hasičů pak bojovalo s třetím požárem lesa, a to u Zhoře u Tábora. K tomuto požáru vyjeli krátce po čtvrt na tři profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obcí Zhoř u Tábora, Chotoviny, Opařany a Přehořov. Požár hasiči podchytili rychle. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, Táborsko, poplach, p, okres Tábor, les, Planá nad Lužnicí, Tučapy, Zhoř u Tábora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Táborsku hořely lesy, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.