Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nehod na jihočeských silnicích meziročně poklesl

Počet dopravních nehod i jejich obětí v Jihočeském kraji za prvních pět letošních měsíců meziročně poklesl. Od ledna do května policisté na jihočeských silnicích zaznamenali 1 528 havárií. Je to o 77 případů méně než za stejné období loni. Na následky zranění při nehodách zahynulo 14 lidí. Loni jich bylo 21.

„Statistiku zřejmě ovlivnila situace kolem koronaviru. Především v březnu a v dubnu lidé prakticky nikam necestovali, takže provoz byl minimální,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dodal, že meziroční pokles policisté zaznamenali prakticky ve všech sledovaných kategoriích. Při nehodách bylo těžce zraněno 72 lidí, což je o devět méně než loni. Lehce se zranilo 609 osob, což představuje meziroční pokles o 27.

Jediný nárůst policisté zaznamenali při nehodách pod vlivem alkoholu. Zatímco loni se takových událostí stalo 121, letos jich bylo zatím 135.

„Všem řidičům připomínáme opatrnost na komunikacích a ve městech především defenzivní styl jízdy. Mnoho komunikací je v rekonstrukci, a proto si předem naplánujte trasu, abyste se vyhnuli případným kolonám a uzavírkám,“ uvedl Bajcura.

Autoři | Foto pcr.cz

Štítky ČR, nehoda, Jihočeský, statistika, policie, havárie, Jihočeský kraj, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nehod na jihočeských silnicích meziročně poklesl  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.