Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V budově soudu byla nahlášena výbušnina. Policie žádnou nenašla

, aktualizováno 27. července 2020, 11:23

Budova Krajského soudu v Českých Budějovicích musela být dnes dopoledne evakuována. Důvodem bylo anonymní oznámení, podle kterého měla být v budově umístěna výbušnina. Na místo ihned vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému, policejní pyrotechnik a kynolog se psem. Po necelých dvou hodinách byla akce ukončena. V budově se žádná výbušnina nenalezla.

Anonymní oznámení o uložení výbušniny v budově Krajského soudu přijali policisté po deváté hodině ráno. Na místo byly ihned vyslány všechny složky Integrovaného záchranného systému. „Uvedené složky provedly evakuaci všech přítomných osob v rozsáhlém objektu a zajistily prostor proti vstupu jiných občanů,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo byl povolán také policejní pyrotechnik a kynolog se psem na vyhledávání výbušnin. Během prohledávání celého soudu se ale žádná výbušnina nenašla.

Akce byla krátce před jedenáctou hodinou dopoledne ukončena. „Případ vyšetřují policisté jako podezření ze spáchání přečinu Šíření poplašné zprávy,“ uzavřel Bajcura.

Během dvou let jde o druhou podobnou akci v budově Krajského soudu. Na konci roku 2018 zasahovala policie u soudu kvůli podezřelému balíčku, který přišel zaměstnancům. Pyrotechnici tehdy balíček prohlédli a v krabici o velikosti zhruba 20x30 centimetrů nenašli nic nebezpečného. Podle dostupných informací mělo jít o novoroční přání.

Čtete také:

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky krimi, policie, soud, krajský soud v Česku, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budově soudu byla nahlášena výbušnina. Policie žádnou nenašla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.