Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Mladík ujížděl po dálnici v protisměru. Nadýchal téměř dvě promile

Až tři roky vězení hrozí sedmadvacetiletému mladíkovi, který v neděli brzy ráno sedl opilý za volant a v protisměru vyrazil po dálnici D3 směrem na Prahu. Jeho jízda se neobešla bez nehody, několikrát totiž naboural do svodidel, čímž způsobil škodu za 120 tisíc korun. Nezodpovědného řidiče teď čeká soud.

Na auto, které jede po dálnici D3 v protisměru, upozornili policii ostatní řidiči v neděli krátce po čtvrté hodině ráno. „Na místo určení okamžitě vyrazili policisté, kteří dálnici uzavřeli a zkontrolovali uložené úseky," popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Osobní auto objevili na osmdesátém kilometru dálnice. Za volantem seděl sedmadvacetiletý řidič, který byl očividně pod vlivem alkoholu. „Opakovaná zkouška naměřila hodnotu bezmála dvou promile alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí. Během jízdy jen zázrakem nenaboural žádné jiné auto, podařilo se mu ale na dvou místech poškodit svodidla, čímž způsobil škodu za 120 tisíc korun.

Mladík teď bude muset před soud. „Zodpovídat se bude, mimo jiného, zejména z trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu až tří let," dodal Doubek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky krimi, policie, alkohol, dálnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík ujížděl po dálnici v protisměru. Nadýchal téměř dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.