Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý muž se zákazem řízení vezl v autě pětiletého syna. Po propuštění policií odjel autem

Hned ze dvou trestných činů je podezřelý muž, kterého tento týden zadrželi soběslavští policisté. Muž měl i přes zákaz řízení usednout za volant, řídit opilý a ve voze navíc vézt svého pětiletého syna, který ani nebyl připoutaný. Aby toho nebylo málo, po propuštění policií muž znovu odjel autem. Putoval proto do policejní cely a o jeho trestu rozhodne soud.

„Podezřelý muž byl včera krátce před osmou hodinou večer kontrolován policejní hlídkou v ulicích Soběslavi, kdy řídil osobní vozidlo tovární značky Toyota. Test na přítomnost alkoholu dosáhl opakovaně hodnoty přes jedno promile,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek

Muž v autě nejel sám, na zadních sedačkách vezl svého pětiletého syna, který nebyl připoutaný. „Další šetření ukázalo, že muž neměl za volantem co pohledávat, neboť má za předcházející nezákonné jednání uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel, platný až do roku 2021," dodal Doubek.

Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu bezdůvodně odmítl. I přesto, že mu byla další jízda policisty zakázána, usedl muž po propuštění za volant a odjel. Policisté ho proto znovu zadrželi a vzali do policejní cely.

„Muž se tímto jednáním stal, vedle přestupkového jednání, důvodně podezřelým ze spáchání hned dvou trestných činů, a to přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví, mimo jiného, trest odnětí svobody na dobu až tří let. O konkrétní podobě a výši trestu rozhodne soud,“ uzavřel Doubek.

Ohodnoť článek

Štítky krimi, policie, alkohol, řidič, Soběslav, Toyota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se zákazem řízení vezl v autě pětiletého syna. Po propuštění policií odjel autem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.