Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Třicetiletá žena se ztratila při procházce v lese. Pátrali po ní čeští i rakouští policisté

Šťastný konec mělo včerejší pátrání po třicetileté ženě, která se ztratila v lesích na hranicích Česka a Rakouska. Po několika hodinách, kdy po ženě pátrali policisté, psovod, horská služba, ale i hasiči, se ji podařilo najít na Českokrumlovsku. Ženu poté čeští policisté předali kolegům na hraničním přechodu Studánky.

Zprávu o pohřešované třicetileté ženě dostali rakouští policisté krátce před šestou hodinou večer. Podle dostupných informací se žena vydala na procházku z oblasti Sternwald směrem na českou stranu k obcím Mnichovice, Loučovice, a přitom se ztratila v lesích.

Do pátrání se proto zapojili lipenští policisté, psovod, horská služba, jednotky dobrovolných hasičů, ale i dobrovolníci z řad občanů. „Ženě se postupně vybíjel telefon, a tak byla komunikace složitější, nebylo jasné, kde se vlastně nachází a jestli je v pohybu, v místech, kde se ztratila je stále ještě dost sněhu, bylo chladno a vzhledem k pokročilé denní době i tma,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Po několika hodinách se žena dostala na zpevněnou komunikaci a policistům sdělila, že by se podle značení mohlo jednat o cyklostezku. Krátce před desátou hodinou večer našli ženu lipenští policisté v bývalé osadě Radvanov. Žena byla v pořádku a neutrpěla žádná zranění. Policisté ji dovezli na hraniční přechod Studánky, kde ji předali rakouským kolegům. 

Zároveň upozorňují veřejnost, aby se lidé nevydávali na procházky do lesů, které neznají. „A už vůbec ne v době, kdy se blíží tma. Pokud už na výlet vyrážíte, mějte nabitý mobilní telefon a odpovídající oblečení,“ upozornila Krausová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, pátrání, policie, les, Studánka, Rakousko, Česko, okres Český Krumlov, Lenka Koloušková, Mnichovice, Loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicetiletá žena se ztratila při procházce v lese. Pátrali po ní čeští i rakouští policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.