Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Čejkovic havarovala čtyři auta. Zraněno bylo sedm lidí

, aktualizováno 15. května 2021, 16:03

Krátce před půl druhou odpoledne havarovala u Čejkovic na Českobudějovicku čtyři auta. Zdravotníci museli ošetřit sedm zraněných lidí, kteří byli převezeni do budějcké nemocnice. Silnice byla kvůli nehodě několik hodin uzavřená.

K nehodě došlo nedaleko Čejkovic na Českobudějovicku. Srazila se zde čtyři auta značky Volkswagen, Citroen, Hyundai a Ford. „Nehoda byla původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Hasiči průzkumem na místě nehody zjistili, že dvě auta jsou přibližně 50 metrů od zbývajících dvou. Velitel zásahu proto místo zásahu rozdělil na dva úseky,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Vyproštění zraněných nakonec nebylo nutné, hasiči proto pomohli zdravotníkům při ošetření čtyř dospělých a tří dětí.

Na místo nehody byly vyslány čtyři posádky zdravotníků a vrtulník letecké záchranné služby. „Po ošetření museli záchranáři transportovat do traumacentra českobudějovické nemocnice 7 účastníků nehody. Čtyři pro utrpěná zranění převážně lehčího charakteru v oblasti hlavy, obličeje, hrudníku a horních končetin, tři osoby pak pro nutnost observace stavu a k dalšímu vyšetření," uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Policejní mluvčí Lenka Krausová později uvedla, že vrtulník na místě zasahovat nemusel.

Objízdná trasa pro osobní auta pro oba směry byla vedena přes Břehov a Čejkovice. Nákladní auta jezdila přes obce Zliv a Hluboká nad Vltavou, auta nad 11 tun jedoucí od Českých Budějovic musela odbočit na II/105 směr Týn nad Vltavou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, HZS JK

Štítky Jihočeský kraj, nehoda, policie, Čejkovice, havárie, zdravotnický pracovník, okres České Budějovice, Volkswagen, Ford Motor Company, Citroën, Hyundai, Nemocnice České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Čejkovic havarovala čtyři auta. Zraněno bylo sedm lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.