Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie zadržela skupinu dealerů. Výrobou a prodejem pervitinu si přišli na 60 milionů

Deset až osmnáct let vězení hrozí skupině výrobců a dealerů drog, kterou se na konci května po více než ročním vyšetřování podařilo zadržet policejním kriminalistům. Skupina si měla díky nelegálnímu businessu přijít na téměř 60 milionů korun. Pět členů skupiny je stíháno ve vazbě.

Dovolené, drahá auta, ale i sexuální služby

Více než rok trvající akci se podařilo kriminalistům ukončit na konci tohoto května. Za pomoci zásahové jednotky zadrželi organizovanou skupinu, která se zabývala výrobou a prodejem pervitinu. „Každý člen skupiny měl přesně stanovenou činnost, předem byl stanoven i podíl ze zisku a hmotnost drogy, kterou musel prodat. Prodej cílovým uživatelům či překupníkům probíhal po domluvě na různých místech metropole Jihočeského a Středočeského kraje,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Skupina podle něj zvládla během jedné noci vyrobit až půl kila vysoce kvalitní drogy. Za dobu, kdy byla policií sledována, uvařila přibližně šedesát kilogramů pervitinu v hodnotě 60 milionů korun. Ze získaných peněz nakupovali zadržení léky na další výrobu drog, dovolené v Malajsii a Karibiku, nemovitosti a drahá auta. Hradili jimi ale i různé sexuální služby.

Zatčení gangu probíhalo ve stejnou dobu na několika místech České republiky, spojeno bylo také s domovními prohlídkami. Během těch se podařilo zajistit kompletní velkokapacitní chemické laboratoře, dvě a půl kila drogy, dvacet kilo léků vhodných na výrobu drog, přes dva miliony korun v hotovosti v různých měnách, čtyři auta, jachtu, rodinný dům a zbraně.

Kriminalisté navíc zjistili, že drogy skupina vyráběla i na zajištěné jachtě, ve které byl otvor vedoucí přímo do vody, kterým by se skupina v případě nečekané policejní kontroly zbavila všech důkazů.

„Detektivové spolu se zásahovou jednotkou čekali na chvíli, až hlavní organizátor dokončí poslední fázi výroby pervitinu. Poté byl zadržen spolu s dalším členem organizované skupiny, který měl v době policejního zásahu u sebe nabitou brokovnici,“ popsal zásah Rybanský.

Obviněným hrozí až 18 let vězení

Pět členů je nyní ve vazbě pro spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „Pro jednoho z nich se navíc obvinění rozrostlo o spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené ozbrojování. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let. Proti všem zadrženým je vedeno exekuční řízení,“ uzavřel Rybanský.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, drogy, dealer, Jihočeský kraj, Středočeský kraj, droga, metamfetamin, Malajsie, Česko, Karibik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela skupinu dealerů. Výrobou a prodejem pervitinu si přišli na 60 milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.