Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloději vykrádají chaty a chalupy. Policie před zimou nabádá k opatrnosti

Desítky vloupání do rekreačních objektů řeší jihočeští policisté. Kvůli blížící se zimě proto nabádají majitele chat a chalup k větší opatrnosti. Lidé by si měli nemovitosti zabezpečit a nenechávat tam cenné věci.

S podzimem a blížící se zimou je řada chat a chalup opuštěná. Policisté proto jejich majitele nabádají k velké opatrnosti. „Do srpna letošního roku evidují jihočeští policisté přes 70 případů vloupání do rekreačních objektů a s blížící se zimou je pravděpodobné, že do rekreačních oblastí zloději ještě zamíří. Buďte proto připraveni a svůj majetek se snažte co nejvíce ochránit,“ varuje policejní mluvčí Lenka Krausová

Lidé by měli vždy pečlivě zkontrolovat, zda zavřeli všechna okna a uzamkli dveře. Kromě toho by si z rekreačních objektů měli odvést cenný majetek. „Mimo sezónu nenechávejte v domech cenné věci, drahou elektroniku se snažte odvézt. Na zahradě nenechávejte volně zahradní techniku, žebříky či nářadí, které by pachateli usnadnilo vloupání do objektu. Myslete na pojištění domu proti krádeži i požáru,“ shrnuje mluvčí. 

Ukradl brusky a lékárníčku

V první polovině září policie informovala o vloupání do rekreačního objektu v katastru obce Kladruby na Chýnovsku. „Po násilném vstupu zde odcizil dvě brusky značky Bosch a navíc netradičně odnesl i lékárničku. Poškozením objektu a vlastní krádeží způsobil majiteli souhrnnou škodu ve výši osm tisíc korun,“ shrnul tehdy policejní mluvčí Miroslav Doubek. Krádež se stala v období tří týdnů před 12. zářím. 

Pokud majitel objektu zjistí, že se mu někdo vloupal do chaty či chalupy, měl by ihned volat na linku 158. „Při běžném výkonu služby se jako každý rok policisté i letos zaměří na kontrolu zabezpečení rekreačních objektů. Nejvíce však pro ochranu vašeho majetku můžete udělat vy sami,“ upozorňuje Krausová. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky česko, jižní čechy, chata, chalupa, policie, zloději, zima, Lenka Koloušková, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději vykrádají chaty a chalupy. Policie před zimou nabádá k opatrnosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.