Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž prodával pervitin desítkám zákazníků. Při zadržení měl v autě 30 gramů

Stovky gramů pervitinu měl svým klientům prodat či opatřit čtyřiačtyřicetiletý muž, kterého 6. října zadrželi jihočeští policisté při dopravní kontrole. Soud nyní rozhodne o umístění do vazby. Obviněný měl prodávat drogu mimo jiné na Jindřichohradecku. Další dva prodejce pervitinu zadrželi jihočeští kriminalisté na Prachaticku.

Muž zadrželi policisté při dopravní kontrole v obci Mrákotín v okresu Jihlava na pomezí Jihočeského kraje a Vysočiny. „Při jízdě ho kontrolovala hlídka obvodního oddělení policie Jindřichův Hradec. Podezřelého řidiče policisté vyzvali k provedení orientačního vyšetření ke zjištění, zda není ovlivněn OPL (Omamné a psychotropní látky, pozn. redakce), což bez udání důvodu odmítl,“ sdělila policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Auto muž navíc řídil, i přestože mu byl čtyřmi rozhodnutími tří městských úřadů uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel do června 2022.

„V době zadržení měl muž ve svém vozidle za účelem dalšího prodeje přechovávat nejméně 30 gramů pervitinu v celkové hodnotě nejméně 60 tisíc korun. To policistům dobrovolně vydal,“ zmínila mluvčí. 

Muž a žena drogu prodávali a nabízeli za protislužbu

Obviněný měl od prosince roku 2020 do října roku letošního opatřit při nejmenším 400 gramů pervitinu nejméně 30 lidem. „Tuto drogu jednak prodal, případně jinak jinému patřil, zejména v okresech Jindřichův Hradec a Znojmo, ale i jinde,“ uvedla Bílková Millerová.

Muž je teď obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud má rozhodnout o umístění muže do vazby. 

Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je obviněna také dvojice z Prachaticka. Devětatřicetiletý muž a čtyřiačtyřicetiletá žena měli společně od loňského ledna do letošního října prodat, poskytovat zdarma či za různé protislužby pervitin a marihuanu.

„Stát se tak mělo v nejméně 25 případech v množství minimálně 82 gramů pervitinu a přesně nezjištěného množství marihuany, přičemž obviněný muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl za obdobný trestný čin v posledních třech letech odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který mu byl uložen mimo jiné za distribuci pervitinu,“ shrnula policejní mluvčí Martina Joklová. Kriminalisté zajistili pervitin při domovní prohlídce. Muž je ve vazbě, žena je trestně stíhaná na svobodě. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky policie, pervitin, obvinění, krimi, droga, metamfetamin, drogy, okres Prachatice, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jihlava, Mrákotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž prodával pervitin desítkám zákazníků. Při zadržení měl v autě 30 gramů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.