Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jdu si pro tebe, křičel muž s katanou. Napadenému vyhrožoval, že mu useká ruce

Případ nebezpečného vyhrožování vyšetřují jindřichohradečtí kriminalisté. Trestně stíhají muže a ženu, kteří se měli v listopadu loňského roku vloupat do domu, ve kterém bydlel bývalý partner ženy. S katanou v ruce muži vyhrožovali, že mu usekají ruce. Napadenému se naštěstí podařilo ukrýt před agresory v zamčeném pokoji.

Celý incident se stal na začátku listopadu v obci na Dačicku. Podle policie se dvojice vloupala do domu, ve kterém bydlel bývalý partner podezřelé ženy. „Oba nejprve přelezli oplocení domu, kde měl podezřelý muž rukojetí přineseného samurajského meče tzv. katany rozbít okno v přízemí domu a vlézt do obývacího pokoje,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Ještě předtím, než se dvojice do domu dostala, měl muž křičet rozbitým oknem na napadeného, „že si pro něj jde“. Bývalý partner spolu s další osobou, která s ním v domě bydlela, se chtěli před oběma agresory ukrýt v pokoji. To se jim ale nepodařilo. „Podezřelý muž stihl strčit mezi dveře a práh svou nohu, následně se měli o dveře přetlačovat,“ doplnila mluvčí. Během toho měl opět muž s katanou vykřikovat, že napadenému useká ruce.

„V důsledku tohoto jednání měl poškozený ze strachu o svůj život a zdraví utéct do jiné místnosti, kde se zamkl. Teprve poté podezřelá žena a následně i podezřelý muž byt druhého poškozeného opustili,“ doplnila Bílková Millerová.

Ještě ten den celý případ zdokumentovali dačičtí policisté a následně ho předali jindřichohradeckým kriminalistům. Ti na začátku ledna zahájili trestní stíhání muže i ženy. Oba obvinění jsou podle Bílkové Millerové stíháni na svobodě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto avanzu/ pixabay.com

Štítky krimi, policie, katana, agresor, Jindřichův Hradec, dům, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jdu si pro tebe, křičel muž s katanou. Napadenému vyhrožoval, že mu useká ruce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.