Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Opilý cizinec bez řidičského průkazu naboural několik aut. Poničil kapličku i plot domu

Opilého řidiče bez řidičského průkazu zadrželi jihočeští policisté. Muž nezvládl jízdu, při které naboural několik aut, poničil kapličku a plot domu. Jedno z auto se při nehodě převrátilo na střechu.

Policisté čtyřiadvacetiletého muže podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Událost se stala v Českých Budějovících. „Opilý cizinec řídil v pondělí krátce po půlnoci automobil značky Renault po ulici Opatovská ve směru od ulice Pražská. Před jedním domem nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel vpravo mimo komunikaci a následkem toho dostal smyk,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Muž přejel do protisměru a narazil do zaparkovaného osobního vozidla značky Škoda. To odletělo a poškodilo oplocení domu, kapličku na plyn a rozvodnu na eletřinu.

Dechová zkouška ukázala hodnotu přes dvě promile

„Nárazem byl cizinec se svým vozidlem odhozen na další zaparkované vozidlo značky Peugeot, přičemž se vozidlo přetočilo na střechu a zůstalo stát na silnici. Policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu, kteří na místo dorazili, provedli dechovou zkoušku. Ta opakovaně prokázala více než 2,1 promile alkoholu v dechu. Řidič utrpěl při nehodě zranění,“ uvedla Schwarzová. 

Muž naboural několik aut, kapličku a plot domu. 

Při nehodě vznikla škoda zhruba 260 tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že u sebe muž neměl řidičský průkaz. Vozidlo navíc mělo neplatnou technickou kontrolu. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky auto, policie, nehoda, cizinec, řidič, kaplička, dům, řidičský průkaz, Renault, Peugeot

Opilý cizinec bez řidičského průkazu naboural několik aut. Poničil kapličku i plot domu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.