Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Osmadevadesátiletý senior vjel na nezabezpečený přejezd. Vlak auto odhodil na trávník

Jindřichohradečtí policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo u Nové Včelnice na Jindřichohradecku. Osmadevadesátiletý senior vjel se svým autem na nezabezpečený železniční přejezd, kde se srazil s vlakem. Muž naštěstí utrpěl jen lehká zranění. Způsobená škoda se pohybuje kolem 100 tisíc korun.

K nehodě došlo na konci týdne u Nové Včelnice na Jindřichohradecku. Osmadevadesátiletý senior jel se svým osobním autem od silnice I/34 do ulice Štítného ve zmiňované obci. Muž se podle policie pravděpodobně zcela nevěnoval řízení a vjel na nezabezpečený přejezd, aniž by se přesvědčil, jestli je to bezpečné. 

„Ve chvíli, kdy na přejezd vjel, projížděl tudy osobní vlak. Došlo ke střetu, kdy vlak narazil levou přední částí do levé zadní části osobního automobilu a odhodil jej mimo komunikaci za železniční přejezd na trávu," popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Senior při nehodě utrpěl zřejmě lehká zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. Ve vlaku cestovalo pět lidí a strojvedoucí, nikdo další se ale nezranil. „Alkohol byl u řidiče i strojvedoucího vyloučen dechovou zkouškou hlídkou jindřichohradeckých policistů,“ dodala mluvčí.

Způsobená škoda byla na osobním autě vypočtena na nejméně 50 tisíc korun, na vlaku kolem 45 tisíc korun. Případem se zabývají jindřichohradečtí dopravní policisté, kteří věc po prošetření předají správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, vlak, senior, okres Jindřichův Hradec, Nová Včelnice, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmadevadesátiletý senior vjel na nezabezpečený přejezd. Vlak auto odhodil na trávník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.