Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý žebrák skončil na záchytce poté, co obtěžoval návštěvníky Metropolu

Na záchytce skončil ve čtvrtek večer pětačtyřicetiletý muž, který ve společnosti své známé obtěžoval kolemjdoucí před kulturním domem Metropol na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích. Dvojice měla po návštěvnících kulturní akce požadovat peníze a cigarety.

„Strážníci na místě zastihli dvaapadesátiletou ženu a pětačtyřicetiletého muže. Muž se však toho večera posilnil alkoholem více než bylo zdrávo. Nebyl totiž schopen srozumitelné komunikace a hrozilo, že skončí pod koly projíždějících vozidel. Následně provedená orientační dechová zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 1,73 promile alkoholu,“ shrnula mluvčí strážníků Věra Školková.

Muž tak skončil na protialkoholní záchytné stanici. „Za porušení obecně závazné vyhlášky města žebráním na zakázaných místech jak on, tak i jeho společnice zaplatí pokutu. Za přestupek proti pořádku v územní samosprávě hrozí pachateli pokuta až 100 tisíc korun,“ dodala Školková.

Žebrání je v Budějcích zakázáno na všech veřejných prostranstvích nacházejících se na území městské památkové rezervace. Zakázáno žebrat je na Lannově třídě, na Mariánském náměstí, na Palackého náměstí, na sídlišti Máj, Šumava, Vltava, Na Pražské, v centru Suchého Vrbného a v některých parcích.

„Žebrání je však také zakázáno na zastávkách městské hromadné dopravy, linkové osobní dopravy a v jejich blízkosti, v blízkosti škol a školských zařízení, zdravotnických zařízení, zařízení sociální péče, domovů pro seniory, ale i v blízkosti kostelů, krematorií a hřbitovů,“ uzavřela Školková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, alkohol, žebrák, městská policie, Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý žebrák skončil na záchytce poté, co obtěžoval návštěvníky Metropolu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.