Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž se zákazem řízení naboural dvě auta. Byl opilý a policii přiznal zbraň

Až neuvěřitelný případ řešili o víkendu jihočeští policisté. Zadrželi opilého řidiče, který nejdříve naboural dvě auta, pak se přiznal k držení zbraně a následně začal z krabičky od cigaret vyhazovat sáčky s neznámou krystalickou látkou se slovy, ať si je policisté nechají. K tomu všemu měl navíc hned tři zákazy řízení.

Dvaatřicetiletého muže zadrželi policisté v sobotu brzy ráno ve Větřní na Českokrumlovsku. Události předcházely dvě nehody, které muž způsobil. Podle policejního mluvčího Miroslava Šupíka nejdříve nacouval do zaparkovaného osobního auta a později narazil do betonového oplocení základní školy. Z obou míst muž ujel.

Díky svědkům se ho naštěstí podařilo velmi rychle vypátrat. „Jakmile uviděl policisty, ihned se rozběhl směrem k nim a začal vykřikovat, že řidič vozidla utekl. Muž se k policistům přibližoval s plastovým kufříkem v ruce, přičemž jim uvedl, že má uvnitř zbraň,“ popsal Šupík. Policie proto kufřík zajistila, uvnitř byla pravděpodobně flobertová zbraň i s náboji.

Provedená dechová zkouška ukázala, že muž řídil opilý, nadýchal více než jeden a půl promile, a to i přesto, že měl tři platné zákazy řízení. Test na přítomnost drog odmítl. „Poté, co se muž podrobil dechové zkoušce, začal následně ve vozidle z krabičky od cigaret vyhazovat plastové sáčky s uzavíratelnou lištou, ve kterých se nacházela neznámá krystalická látka. Celkem takto muž vyhodil deset sáčků s tím, že to už nechce a že si to mají policisté nechat," doplnil mluvčí. Co přesně v sáčcích bylo policie zjišťuje.

Muž je podezřelý ze spáchání hned několika přečinů a v případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, zbraň, okres Český Krumlov, Větřní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem řízení naboural dvě auta. Byl opilý a policii přiznal zbraň  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.