Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další podvedený. Muž uvěřil legendě o napadeném účtu, přišel o 400 tisíc korun

O 400 tisíc korun přišel v pátek odpoledne muž, který uvěřil telefonátu od falešného bankéře. Ten ho přesvědčil o napadení jeho účtu. Okradený podle pokynů zloděje přeposlal své peníze na účet, který měl být bezpečný. Opak byl ale pravdou.

Na policii se v pátek 15. září kolem poledne obrátil muž, který se stal obětí podvodu. Telefonicky se na něj obrátil pracovník banky s tím, že byl jeho účet napaden. „Měl připravenou legendu o tom, že pro ochranu jeho finanční prostředků je třeba všechny peníze odeslat na rezervní účet banky a nadiktoval mu číslo účtu, kam má peníze převést,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

V celkem osmi platbách muž na uvedené číslo přeposlal 400 tisíc korun. „Následně poškozenému došlo, že se stal pravděpodobně obětí trestného činu a vše se rozhodl oznámit na policii,“ dodala mluvčí. Neznámý pachatel je tak podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu.

Policie dlouhodobě upozorňuje na podobné případy, během kterých lidé přijdou mnohdy i o celoživotní úspory. Pachatelé se velmi často vydávají za bankéře či policistu, kteří se mohou i během telefonátu střídat. Jejich cílem je oběť vystrašit a vymámit z ní peníze. K problematice vzniklo například video, které jednání pachatelů ukazuje a varuje případné podvedené.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další podvedený. Muž uvěřil legendě o napadeném účtu, přišel o 400 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.