Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Po čelním nárazu do stromu zůstal ve voze zaklíněný řidič

Několik vážných nehod řešili během soboty jihočeští záchranáři. K jedné vyjížděli do Lomů na Jindřichohradecku, k druhé pak do Lipnice na Českobudějovicku. V obou případech zůstali řidiči zaklíněni ve voze a ve vážném stavu je po ošetření záchranáři letecky transportovali do nemocnice.

První nehoda se stala kolem půl 1 odpoledne v Lomech na Jindřichohradecku. Šlo o čelní střet osobního a nákladního auta. Na místo vyrazili záchranáři z Kunžaku, Jindřichova Hradce a vrtulník z Plané.

„Řidička osobního vozu zůstala ve voze zaklíněna a z důvodu bezvědomí se záchranáři nekomunikovala. Její stav byl velmi vážný a vyžadoval mimo jiné napojení na umělou plicní ventilaci a další postupy nutné ke stabilizaci jejího stavu,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

S těžkým poraněním hlavy byla ve vážném stavu letecky transportována na ARO českobudějovické nemocnice.

Druhá nehoda se stala krátce před pátou hodinou odpoledne v Lipnici na Českobudějovicku. Řidič středního věku tady čelně narazil s vozem do stromu a zůstal ve voze zaklíněný. „Jeho stav vyžadoval zdravotnickou intervenci ještě před samotným vyproštěním a pro potřebu vstupu do cévního řečiště mu byl zaveden intraoseální vstup (do kosti) pro nezbytné podání léčiv,“ okomentovala Fajtlová.

Po vyproštění záchranáři muži zajistili dýchací cesty a napojili ho na dýchací přístroj. Následně ho ve vážném stavu s těžkými poraněními celého těla letecky transportovali do českobudějovické nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK

Štítky nehoda, krimi, Jihočeský kraj, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po čelním nárazu do stromu zůstal ve voze zaklíněný řidič  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.