Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Studené sprchy, fyzické tresty a ponižování. Svědci u soudu popsali údajné praktiky v soukromé školce

Dalšími výslechy svědků pokračoval dnes v Českých Budějovicích soud se ženou obžalovanou z týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole. Podle výpovědí měla obžalovaná, které hrozí nepodmíněný trest, děti fyzicky trestat a sprchovat je studenou vodou. Některé z nich se mají dodnes sprchování bát.

Před soudem dnes vypovídalo několik rodičů, kteří měli do mateřské školy dávat své děti. Podle jednoho z mužů se měl syn po nějaké době, kdy do školky chodil, začít bát vody a nechtěl chodit do koupelny. „Syn tam nastoupil v září 2021. Od listopadu jsme pozorovali, že není všechno v pořádku. Najednou nechtěl chodit do koupelny a bál se sprchování. Jakmile jsem udělal jakýkoliv prudší pohyb, tak se lekl a začal se krýt, jako když očekával, že dostane ránu. Přitom já jsem ho nikdy neuhodil. Děti jdou ve školce (ve vývoji) nahoru, u syna to bylo naopak, šel dolů," uvedl muž před soudem. To stejné pak vypověděla žena, podle které se její syn nechtěl koupat a tvrdil, že neteče teplá voda.

Obžalovaná žena uvedla, že se děti sprchovaly pouze, pokud byly špinavé nebo v létě, když byla velká horka. „Měli jsme na zahradě hadici, kterou jsme děti občas osvěžili. V hadici je samozřejmě někdy teplejší a někdy studenější voda,“ řekla před soudem.

Jedna z žen, vypovídajících před soudem, uvedla, že syn měl ve školce dostat „přes zadek“. „Dozvěděla jsem se to až večer. S obžalovanou jsme to řešili, potvrdila mi to. Bylo mi řečeno, že syn nechtěl papat a měl rozlít pití,“ uvedla svědkyně.

Soud začal řešit případ týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole

Českobudějovický soud dnes začal řešit případ týrání dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole, ze kterého žalobce viní osmatřicetiletou ženu. Obžalované hrozí nepodmíněný trest vězení. Podle vyšetřování měla děti fyzicky trestat nebo je...

Další chlapec měl podle výpovědi před dětmi sedět nahý na židliče „na hanbě“. „Když se počural, měla ho učitelka nechat sedět před ostatními dětmi nahého na židli. Zjistila jsem to v době, kdy už tam nechodil a zjistila jsem to tak, že se na svůj věk až zvláštně styděl být i před sestrou nahý. O samotě jsem se ho pak zeptala, co za tím je a on mi řekl, že to bylo z toho výše popsaného důvodu,“ zaznělo před soudem.

Některé z dětí měli rodičům říct, že na ně ve školce křičí, že je tam „zlá“ paní učitelka, že chodí na hanbu a za trest do sprchy.

Obžalovaná už během prvního líčení vinu odmítla. „Celé ty roky se o ně starám jako o vlastní a hrozně se mě to dotklo. Přijde mi to hrozně líto. Jsem nevinná,“ řekla. Připustila, že na jedno dítě měla zvýšit hlas, další pak „třepnout“ přes zadek, uvedl server.

Podle obžaloby se týrání týkalo sedmi dětí ve věku od dvou do tří let, o které se obžalovaná starala v dětské skupině. Na případ měli upozornit rodiče dětí, kteří nyní žádají odškodnění.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, soud, děti, školka, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tony Kalivoda

Být to moje dítě tak bych si tu pani našel. A dostala by sprchu na kterou by dlouho nezapomněla.

Čtvrtek, 6. června 2024, 18:43Odpovědět

Studené sprchy, fyzické tresty a ponižování. Svědci u soudu popsali údajné praktiky v soukromé školce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.