Počasí dnes27 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Ujížděl před policií, pak se schoval v řece. Nebezpečného řidiče vypátral policejní pes

Pronásledování jako z akčního filmu zažili minulý týden protivínští policisté. Přes několik obcí na Strakonicku před nimi totiž ujížděl devětatřicetiletý muž se zákazem řízení. Nakonec se před nimi schoval v řece, kde ho ale vypátral policejní pes.

Podezřelé osobní auto uviděli policisté v polovině minulého týdne na čerpací stanici v Protivíně. Vůz měl řídit muž, u kterého měli podezření, že má zákaz řízení. Rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat. „Řidič Audi však začal před hlídkou ujíždět po silnici I/20 směrem na Radčice a pokračoval dál na Strakonicko, odbočil na polní cestu až na louku a dál k poli,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Tím ale jeho zběsilá jízda neskončila. Během otáčení se v poli začal muž před policií znovu ujíždět „Hlídka pronásledovala vůz do obce Lidmovice, kde projel na červenou úsek s jednosměrným provozem z důvodu práce na silnici. Pokračoval na Skočice a dál vysokou rychlostí do Pohorovic a Křtětic,“ popsala mluvčí.

Do akce se následně zapojili policisté z Radomyšle a policejní psovod se služebním psem. Ten nakonec muže vypátral schovaného v řece. Hlídka muže zadržela a převezla na policejní služebnu.  

„Šlo opravdu o devětatřicetiletého muže se zákazem řízení. K tíži mu bude také to, že se odmítl podrobit zkoušce na alkohol i testu na omamné a psychotropní látky,“ dodala mluvčí s tím, že případ stále řeší protivínští policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, pronásledování, auto, řízení, zákaz řízení, psovod, policejní pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ujížděl před policií, pak se schoval v řece. Nebezpečného řidiče vypátral policejní pes  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.