Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Řidič narazil do cyklisty a od nehody ujel. Později nadýchal téměř dvě promile

Hned ze dvou trestných činů je podezřelý šestadvacetiletý muž, který v Českých Budějovicích způsobil dopravní nehodu, od které ujel. Při nehodě zranil cyklistu, který musel na ošetření do nemocnice. Řidič navíc později nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

Nehoda se stala už v polovině června v Českých Budějovicích, policie ale nyní začala šestadvacetiletého muže trestně stíhat. Podezřelí je hned ze dvou trestných činů.

Nejdříve měl v centru města zezadu narazit do cyklisty. „Řidič zastavil, vystoupil z vozidla, ale aniž by se přesvědčil, v jakém je cyklista stavu, z místa dopravní nehody odjel,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Zraněného cyklistu museli přivolaní zdravotníci odvézt k ošetření do nemocnice. Mezitím policisté dohledali řidiče, který nehodu způsobil. „Ten se na místo střetu dostavil pěšky, kde byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu bylo po hodině a půl o času nehody naměřeno bezmála 1,7 promile alkoholu,“ dodal mluvčí.

Muž by měl do dvou týdnů stanout přes soudem.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič narazil do cyklisty a od nehody ujel. Později nadýchal téměř dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.