Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Školy v Česku opět dostaly výhružný email. Evakuovat se musela ZŠ Emy Destinové

Školy v České republice, ale i na Slovensku, opět čelí výhružkám. Dnes ráno mělo výhružný email obdržet přes 490 škol. Jejich autor vyhrožuje výbuchem. Během dopoledne došlo k evakuaci Základní školy Emy Destinové v Českých Budějovicích. Nástražné výbušné zařízení, kterým autor emailu vyhrožoval, se nenašlo.

Informace o evakuaci školy policejní mluvčí Miroslav Šupík potvrdil. „Z důvodu anonymní výhrůžky o uložení nástražného výbušného systému na hřišti ZŠ Emy Destinové, dnes policisté se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin zkontrolovali hřiště i budovu školy s negativním výsledkem," uvedl Šupík. Žáci se následně vrátili do tříd.

Už během rána policie informovala, že přes 490 škol po celé České republice, ale i na Slovensku, dostalo opět výhružný email. Školy čelí výhružkám už třetí den. „Modus operandi je velmi podobný tomu z předešlých dní a ačkoliv se nejedná o stejnou emailovou adresu, tak ale propojenost mezi účty dle našich informací existuje,“ uvedla policie na Twitteru. V úterý dostaly školy oznámení, jehož autor hrozil, že jsou zaminované. Ve středu obdržely některé školy e-mail vyhrožující výbuchem.

Policie dále uvedla, že hrozbu nepodceňuje a postupuje stejně jako v minulých dnech. „Stále platí, že nechceme zasahovat do chodu škol, protože relevantnost výhružky považujeme za velmi nízkou,“ dodali policisté na sociální síti X.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, základní škola, evakuace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Valeš

Předpokládám, že myslíte e-mail, ne email. Poslední dobou jsou články plné překlepů, chyb a stylistických přešlapů, chtělo by na tom zapracovat.

Čtvrtek, 5. září 2024, 14:42Odpovědět

Školy v Česku opět dostaly výhružný email. Evakuovat se musela ZŠ Emy Destinové  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.