Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Devětadvacetiletý muž ohrožoval s nožem v ruce lidi v centru města

Z výtržnictví je obviněn devětadvacetiletý muž z Českých Budějovic, kterého museli v minulém týdnu zadržet strážníci městské policie. Muž totiž s nožem v ruce ohrožoval ostatní obyvatele a návštěvníky města na náměstí Přemysla Otakara II. Mladíka v poutech si převzali státní policisté, kteří se případem nadále zabývají.

Na agresora, který na náměstí Přemysla Otakara II. ohrožuje ostatní obyvatele a návštěvníky města nožem, upozornila hlídku městské policie skupina lidí. Strážníci okamžitě vyrazili na místo, kde opravdu spatřili muže s nožem v ruce. 

„Muž však na zákonné opakované výzvy k odložení nože nereagoval a nožem se oháněl po zasahujících strážnících. Jeho roztěkané chování přitom poukazovalo na vliv alkoholu nebo jiných návykových látek. Strážníci od použití služební zbraně z důvodu bezpečnosti většího počtu osob upustili a k zásahu se rozhodli použít teleskopický obušek,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková

Pomocí něj se jim podařilo agresora odzbrojit a následně mu nasadit pouta. „Mezitím na místo přivolali hlídku Policie ČR, která si spoutaného muže převzala. V dotyčném byl následně zjištěn devětadvacetiletý muž z Českých Budějovic," doplnila Školková.

Státní policisté si případ převzali. Devětadvacetiletého muže čeká obvinění z přečinu výtržnictví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, městská policie, agresor, nůž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětadvacetiletý muž ohrožoval s nožem v ruce lidi v centru města  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.