Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zažijte Brazílii v Táboře!

Roadshow Jižní Čechy olympijské míří do Tábora! Soutěže v nejrůznějších sportovních disciplínách, ukázky olympijských i neolympijských sportů, rytmy brazilské samby, zábavné atrakce, exotický spikeball nebo setkání s úspěšnými olympioniky. Nejen na toto se mohou těšit návštěvníci, kteří 1. června od 10 hodin zavítají na náměstí T. G. Masaryka v Táboře.

Akce, kterou organizuje Jihočeský kraj společně s Českým olympijským výborem, je určena pro širokou veřejnost a cílí primárně na žáky základních a středních škol. Organizátoři během roadshow chtějí využít popularity letních olympijských her v brazilském Riu k propagaci sportu a aktivního životního stylu v Jihočeském kraji.  

Den v duchu olympiády, který bude součástí oslavy Mezinárodního dne dětí, toho nabídne opravdu hodně. V rámci projektu Sazka Olympijský víceboj nebudou chybět olympijské i neolympijské sporty, při nichž si budou moci zájemci otestovat svou sílu, hbitost, orientační schopnosti, ohebnost či rovnováhu. Každý soutěžící obdrží na památku sportovní vysvědčení a drobný dárek za účast od zástupců Jihočeského kraje. Na základě výsledků v jednotlivých věkových kategoriích ambasadoři Sazka olympijského víceboje mezi soutěžícími vyberou sportovní hvězdu.

Z dalších sportů si budou moci zájemci vyzkoušet orientační sprint s elektronickými „check pounty“, gigathlon, box, gymnastiku, veslařský trenažer, judo, kop na přesnost, hod na rychlost, golf, volejbal nebo fotbal. Milovníci týmových sportů si budou moci zahrát spikeball. Nová míčová hra pro 4 hráče, která v poslední době dobývá svět, je skvělou kombinací sportu a zábavy. 

„Snažíme se nejenom Jihočechům nabídnout možnost vyzkoušet si tradiční i netradiční sporty, přivést mladou generaci k pravidelnému pohybu a kdo ví, třeba si u nás na čas poprvé zaběhne šedesátku nový Emil Zátopek,“ dodává vedoucí marketingu a cestovního ruchu Jiří Gruntorád.

Z doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na brazilské tanečníky, vystoupení latinsko-americké kapely, zábavné atrakce, soutěžní stezku, relax zónu, klauniádu s klaunem, nebo fotokoutek. Součástí programu bude také Den dětí s Teplárnou Tábor. 

Návštěvníky roadshow Jižní Čechy olympijské čeká ve středu na náměstí T. G. M. v Táboře také setkání s úspěšnými olympioniky. Popovídat si o olympiádě, zdravé výživě či životě profesionálního sportovce budou moci zájemci s jachtařkou Veronikou Kozelskou Fenclovou, která so jako první z českých reprezentantů zajistila účast na letošních LOH v Riu, nebo s Ivou Strakovou, finalistkou OH 2008 ve skoku do výšky.  

Hlavními reklamními partnery roadshow Jižní Čechy olympijské jsou jihočeské strojírenské společnosti ZVVZ a Jihostroj.

Další zastávky olympijské roadshow:
  • 17. června ve Strakonicích,
  • 23. června v Hluboké nad Vltavou,
  • 24. června v Českých Budějovicích,
  • 29. a 30. července v Jindřichově Hradci.

Podrobnější informace ke každé zastávce budou včas zveřejněny. Najdete nás jak na Facebooku, www stránkách, tak i pod hashtagem #jco2016.

Štítky olympijské hry, Tábor, Jihočeský kraj, Brazílie, sport, Tomáš Garrigue Masaryk, Mezinárodní den dětí, Sazka, Rio de Janeiro, Letní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažijte Brazílii v Táboře!  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.