Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Olympijský park Rio-Lipno 2016 podle zástupců obcí a organizací zviditelnil region

Olympijský park Rio-Lipno 2016 představoval výrazné zviditelnění regionu a ekonomický přínos pro danou lokalitu. Tvrdí to někteří zástupci obcí a organizací z oblasti lipenské nádrže. Park, který se v neděli večer zavřel, za 17 dní navštívilo přes 340 tisíc lidí, což výrazně překonalo očekávání pořadatelů.

„Projekt byl jednoznačně úspěšný a je to inspirace pro další olympijské hry, které se uskuteční v Tokiu za čtyři roky,“ řekl mluvčí Českého olympijského výboru Marek Brodský. Zatím je podle něj předběžné tipovat místo, kde příští olympijský park vznikne. Ale dobrá volba byla, že tentokrát byl mimo Prahu, kde stál při zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014, dodal Brodský.

Přestože hlavní těžiště parku bylo přímo v obci Lipno nad Vltavou, zvýšený příliv turistů zaznamenali i jinde. „Jednoznačně se podařily zviditelnit Loučovice. V tom vidíme velké pozitivum. Přijelo sem mnohem více lidí, kteří se stravovali v místních v restauracích a nakupovali v obchodech, takže to mělo i ekonomický efekt,“ řekl starosta Loučovic Jan Kubík.

Podobný názor má i Turistický spolek Lipenska. „Naší úlohou je propagovat tuto destinaci od Stožce po Rožmberk jako ideální místo pro život i pro trávení volného času a dovolených, a proto tento cíl jsme si nemohli vysnít lepší projekt než bylo Rio-Lipno,“ uvedl předseda spolku Jiří Mánek. „Celý národ viděl zprávy z Lipna v televizi a mohl si je přečíst ve všech médiích, což je nejlepší reklama,“ uvedl.

Náklady na vybudování a provoz parku na Lipně činily přibližně 60 milionů korun. Částečně je financoval Jihočeský kraj a Český olympijský výbor. Brodský uvedl, že přínos vidí i v tom, že projekt trvale zkvalitnil některá sportoviště v oblasti. „Atletický stadion ve Frymburku tak získal nový povrch. Přímo v Lipně nad Vltavou nějakou dobu zůstane hřiště na plážový fotbal a další atrakce,“ uvedl. Dodal, že bourání mobilních tribun a hřišť v parku, které začalo, potrvá několik dní.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky olympijský park, Marek Brodský, olympijské hry, projekt, Český olympijský výbor, Lipno nad Vltavou, Loučovice, Tokio, Praha, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský park Rio-Lipno 2016 podle zástupců obcí a organizací zviditelnil region  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.