Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sportovně-relaxační areál v Hluboké nad Vltavou ožil na konci minulého týdne sportem

Sportovní hry, ne pro všechny, ale pro každého. To bylo motto již 23. ročníku Sportovních her pro mentálně postižené, které se konaly ve Sportovně-relaxačním areálu v Hluboké nad Vltavou. K příležitosti Sportovních her a Českého baseballového poháru U10 dorazili i jihočeští medailisté z letošní paralympiády v Riu.

Pro šestičlenné týmy sportovců z různých institucí bylo připraveno dopoledne, během kterého soutěžilo 12 týmů. V rámci programu si vyzkoušeli například hod diskem, autový hod, hod do dálky, sprint na 60 metrů nebo běh na 40 metrů s vozíkem. Jako doprovodná aktivita byla k dispozici sportovní roadshow Jižní Čechy olympijské, kde nejvíce přítomné zaujali takzvaný boxer, tedy zkouška síly úderu nebo skok do výšky. Budějčtí Štíři ukázali dovednosti při florbalu na vozíčku, přičemž bylo možné si pohyb na vozíčku a zároveň práci s hokejkou taktéž vyzkoušet.

Během dopoledne měli účastníci šanci potěžkat zlatou olympijskou medaili plavce Arnošta Petráčka nebo ji porovnat s medailemi plavkyně Běly Třebínové a lukostřelce Davida Drahonínského. Účastníkům olympiády slavnostně předal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola ocenění za reprezentaci kraje a přidal k nim slova obdivu.

Velký sportovní kolotoč na hlubockých sportovištích roztočily i baseballové týmy v kategorii U10, kdy na čtyřech hřištích soupeřila dvacítka týmů z celé republiky. 

Sportovně-relaxační areál hostil paralympioniky

Pondělí, 26. září 2016, 08:42

Sportovně-relaxační areál hostil paralympioniky
Sportovně-relaxační areál hostil paralympioniky

Foto Jan Luxík

Štítky Hluboká nad Vltavou, paralympijské hry, Rio de Janeiro, olympijské hry, Jihočeský kraj, Arnošt Petráček, Běla Třebínová, Jiří Zimola, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovně-relaxační areál v Hluboké nad Vltavou ožil na konci minulého týdne sportem  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.