Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Paralympijský vítěz Petráček bude hvězdou Evropských her hendikepované mládeže v Brně

Paralympijský vítěz z Ria de Janeiro v plavání Arnošt Petráček bude největší sportovní hvězdou Evropských her hendikepované mládeže Emil open, které se uskuteční od 7. do 11. června v Brně. Síly změří zhruba osm stovek mladých sportovců ze sedmnácti zemí v atletice, plavání, golfu, stolním tenise a boccii.

Evropské hry nebudou pouze vrcholnou sportovní akcí, ale i společenským setkáním mladých lidí se zdravotním postižením.

„Tato akce má vedle sportovní náplně i sociální rozměr. Současně ukazujeme veřejnosti, že hendikepované děti mohou normálně sportovat, umí se radovat z výhry a snáší i prohru. Dokážou žít naplno jako my ostatní," řekla na dnešní tiskové konferenci předsedkyně správní rady Nadačního fondu Emil Jana Procházková.

„Svým formátem mně tato akce připomíná malou paralympiádu. Moc se na ni těším. I když se bude soutěžit pouze v pěti sportech," uvedl Petráček.

Z českých paralympioniků se představí i oštěpařka Kateřina Nováková. Ze zahraničí bude největší osobností britský hendikepovaný golfista Ashley Harris.

Petráček, o jehož životním úspěchu z Ria a celé jeho sportovní kariéře jsme si povídali loni na podzim, bere brněnský start jako přípravu na hlavní vrchol sezony, kterým bude mistrovství světa v září v Mexiku.

ČTĚTE TAKÉ: Běh pro Arnyho podpoří přípravu Petráčka na mistrovství světa v Mexiku

Po olympiádě v Riu si půl roku odpočinul. I když je v přípravě, podařilo se mu koncem dubna v Sheffieldu překonat v závodě na 50 metrů znak časem 52,22 o půl sekundy téměř devět let starý rekord Mexičana Juana Reyese z her v Pekingu 2008. 

Zdroj ČTK

Štítky Arnošt Petráček, paralympijské hry, Brno, Rio de Janeiro, Mexiko, Letní olympijské hry 2016, Letní olympijské hry 2008, Ashley Harris, Juan Reyes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paralympijský vítěz Petráček bude hvězdou Evropských her hendikepované mládeže v Brně  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.