Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Třináctý ročník SuperCupu vyhrál tým Future Stars z Německa, který tak obhájil prvenství z roku 2023.

PR článek

Tým Future Stars z Německa ve finále turnaje porazil Cardion Hrochy Brno, a vzhledem k tomu, že se mu dařilo také v dovednostních disciplínách Masters, mohl opět po roce zvednout nad hlavu speciální pohár pro celkového vítěze SuperCupu.

O co nejlepší výsledky bojovalo tři dny ve Sportovně relaxačním areálu na Hluboké 24 týmů, z toho 15 českých a 9 zahraničních. Deštivé počasí nadělalo pořadatelům trochu vrásek, ale nakonec se odehrálo nejen všech 88 utkání, ale také sobotní noční All Star Game a dovednostní soutěže Masters.

„Je neuvěřitelné, že jsme zvládli i v nepříznivém počasí odehrát všechny zápasy a vidět skvělé baseballové výkony všech hráčů. Bylo to hlavně díky obrovskému úsilí celého organizačního týmu. SuperCup byl, je a vždy bude srdcovou záležitostí nejen všech organizátorů, ale také všechny týmu berou tento turnaj jako pravidelné setkávání se svou baseballovou rodinou,“ řekl na závěr turnaje předseda pořádajícího klubu Sokol Hluboká a také prezident celého turnaje David Šťastný.

Němečtí Future Stars nenašli v turnaji přemožitele, Hrochy porazili na své cestě za prvenstvím dokonce dvakrát. Velkým úspěchem skončil turnaj Coach pitch pro Techniku Brno, která na Hlubokou postoupila až díky divoké kartě, a nakonec skončila v turnaji třetí. V celkovém pořadí se pak vzhledem k horším výsledkům Masters umístila na 12. příčce.

Úspěchem skončil turnaj pro domácí Sokol Hluboká. Čtvrté místo v turnaji a stejná pozice v Masters ho vynesla na celkovou bronzovou příčku, tedy medaili pro hlubocké sokoly po dlouhých 10letech. „Jsem na náš tým velmi hrdý, je velmi těžké se v takovéto konkurenci prosadit, a nám se to letos po dlouhé době podařilo,“ neskrýval radost David Šťastný.

Další příčky v celkovém pořadí patřily od 4. místa týmu z Katalánska, Drakům Brno, Slovensku, Blesku Jablonec, Olympii Blansko, Nuclears Třebíč a desítku uzavírali Eagles Praha. Nováček SuperCupu, Praotci Roudnice brali celkové 19. místo a odnesli si dvě individuální ceny za výkony v Masters.

Po celé tři dny byla atmosféra na turnaji velmi přátelská a v duchu fair play. Vše pak umocnil závěrečný den. „Bylo úžasné sledovat jak se, v tak nepříznivém počasí všichni dokázali semknout a táhnout za jeden provaz. V určitých momentech, když byla hřiště ve špatném stavu, trenéři i rodiče z různých týmu vzali houbu do ruky a snažili se, aby se zápasy odehráli. Děkujeme a moc si pomoci vážíme,“ vyzdvihla soudržnost baseballové rodiny ředitelka turnaje Eliška Tenklová. „Samozřejmě bych také ráda poděkovala správcům hřiště, gastro týmu a všem dobrovolníkům, kteří odvedli neskutečnou práci,“ dodala.

Děti si kromě samotného hraní užily také všechny další aktivity, které hlubocký areál nabízí, sobotní ohňostroj a autogramiádu reprezentanta Martina Mužíka a reprezentačního kouče Pavla Chadima. „Víme, kam se ještě chceme posunout, a co můžeme zlepšit, ale letos bereme určitě z turnaje dvě vítězství – turnaj se i přes horší počasí uskutečnil a náš domácí tým se po dlouhé době umístil na stupních vítězů. Děkuji tedy i trenérům za skvělou práci a samozřejmě hráčům za skvělou reprezentaci klubu,“ dodala Eliška Tenklová.

V individuálních disciplínách byl MVP turnaje vyhlášen Jakob Schumann s Future Stars. Nejlepším pálkařem se stal Wojciech Smigaj z Polska, pálkařem s nejdelšími odpaly Vilém Beran z Eagles, nejlepším vnitřním polařem Tobiáš Novosad z Techniky Brno, hráčem, který stáhl svými odpaly nejvíce bodů Jona Butt z Future Stars a hráčem, který doběhl pro nejvíce bodů pak Vojtěch Kašpar z Olympie Blansko.

Velkou spokojeností s výkonem svého týmu se samozřejmě netajil hlavní trenér Future Stars Ulli Wermuth. „Začali jsme na SuperCup jezdit před dvěma lety. Letos máme velice silný ročník hráčů narozených v roce 2014, ale zároveň jsme si vědomi toho, že jsme výběrový tým a proti nám nastupují české kluby. Moc si vážíme příležitosti zde hrát a moc se toho od českého baseballu učíme. Doufám, že v Německu budu moct rozvinout Coach pitch stejně jako funguje v Česku,“ řekl. 

Takhle velký turnaj nabízí pro děti kromě baseballových zážitků také možnost setkávání s dalšími vrstevníky a navazování nových přátelství, což potvrdil i Ulli Wermuth. “ Nemohu najít slova, kdykoliv přijedu do tohoto nádherného areálu na Hluboké. Je fantastické, jak mohou děti růst i po lidské stránce a kamarádit se s protihráči na hřišti i mimo něj. Baseball se hraje opravdu vyrovnaný a pro děti jsou to neuvěřitelné zkušenosti. Pro mě je ale tím nejkrásnějším tento krásný areál-Doufám, že takových v Ev ropě vyroste ještě víc a pomůže to rozvoji baseballu nejen v Česku,“ sdělil. 

Čtrnáctý ročník SuperCupu se uskuteční opět ve Sportovně relaxačním areálu na Hluboké a to od 30. května do 1. června 2025.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctý ročník SuperCupu vyhrál tým Future Stars z Německa, který tak obhájil prvenství z roku 2023.  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.