Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na ČEZ Lipno Sport Festivalu se vybralo 100 tisíc na charitu a o víkendu se poběží ČT Lipno půlmaraton

PR článek

V Lipně nad Vltavou to žije sportem. Až do neděle 25. srpna zde probíhá jedna z největších sportovních akcí v České republice ČEZ Lipno Sport Festival. Včera se konal charitativní fotbalový zápas, kdy se podařilo vybrat přes sto tisíc korun. O víkendu se chystá další z vrcholů festivalu, ČT Lipenský půlmaraton. Pokud vyrazíte s dětmi, můžete si užít i animace zdarma v Království lesa, nebo nádherný výhledy ze Stezky korunami stromů.

Na exhibiční zápas mezi týmy FC Lipno a Real Top Praha se přišlo podívat více než tisíc fandů tohoto sportu. Real Top Praha nakonec zvítězil 6:5, přičemž dvěma góly zazářil i legendární střelec Jan Koller. Vybrané prostředky budou věnovány českobudějovickému centru Arpida, které se zaměřuje na rehabilitaci osob se zdravotním postižením, a také handicapované lyžařce Simoně Bubeníčkové. Šek pro Simonu převzal předseda Českého paralympijského výboru, Zbyněk Sýkora.

Festival pokračuje každý den až do neděle a v sobotu se chystá svátek pro všechny běžce, co milují přírodu. ČT Lipenský půlmaraton. Pokud si na danou vzdálenost netroufáte, žádný strach. Kromě půlmaratonské tratě se poběží ještě 10 km a 3 km. Start těchto vzdáleností je naplánován na 10:45 z areálu ČEZ Lipno Sport Festivalu. Mimo to se poběží i dětské závody na 400 a 800 m. Ty startují v 9:30 a 9:45. Přihlásit se můžete na místě, nebo on-line na lipnosportfestival.cz. Zároveň se půlmaraton běží jako otevřené Mistrovství ČR veteránů v trailovém běhu. Každý účastník nad 35 let bude na půlmaratonské trati zároveň zařazen ve své kategorii i do mistrovského závodu.

To ale nebude jediný vrchol ČEZ Lipno Sport Festivalu. Další obstarají olympionici. V pátek přijede olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková, která se letos stane maminkou. Na Lipno dorazí také bronzový olympijský medailista z Tokia 2020 ve fleretu Alexander Choupenitch, jenž by měl v sobotu nastoupit i do běžeckého závodu. Od čtvrtka je v areálu také stříbrný olympijský medailista z Tokia ve vodním slalomu Lukáš Rohan, kterého stejně jako všechny kolegy v kanoi či v kajaku čeká na Vltavě pod lipenskou hrází mistrovství České republiky. Čerstvé olympijské medaile přivezou v sobotu ukázat šermíři Jakub Jurka a Martin Rubeš, kteří se s týmem kordistů postarali v Paříži o prvotřídní senzaci, když vybojovali nečekané bronzové medaile.

Víkend na Lipně si ale kromě sportu můžete užít i jinak. Vyrazit si můžete na Stezku korunami stromů, zajít s dětmi do největšího lesního hřiště na Šumavě, do Království lesa. Adrenalinový nadšenci mohou vyzkoušet lanový park, Bikepark  a pro všechny je určitě skvělým zážitkem jízda na sjezdových koloběžkách. Prima vycházku si můžete užít díky nové naučné stezce k ovčínu, která je dlouhá jen 2,7 km a je plná interaktivních prvků pro děti i dospělé. 

Více informací najdete na lipno.info.

Ohodnoť článek

Štítky ČEZ Lipno Sport Festival, Lipno nad Vltavou, půlmaraton, charita, sport, jižní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ČEZ Lipno Sport Festivalu se vybralo 100 tisíc na charitu a o víkendu se poběží ČT Lipno půlmaraton  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.