Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Motor druhé utkání nezvládl, z Třince odjíždí s prázdnou

Motor ve druhém kole Tipsport extraligy vyrazil na led Třince. Jihočeši ale nenavázali na povedený domácí zápas s Karlovými Vary a z Werk areny odjíždí bez bodu. Po bezbrankové první třetině Banes Motor nezvládl ve druhé periodě dvě domácí přesilovky, ve kterých se trefili Sikora a Kurovský. Do třetí třetiny taktéž dobře nevstoupil, když už v její čtvrté minutě prohrával dokonce 0:4 po brance Marka Daňa a druhé brance v zápase od Daniela Kurovského. Motor tak ve druhém kole vyšel bodově naprázdno. Žlutomodří ale nemusí věšet hlavy, už v neděli si můžou spravit náladu v domácím zápase proti Pardubicím.

Celé utkání začalo ve svižném tempu, první velkou šanci měl ujíždějící Hudáček po pravém křídle, jeho klička se zakončením mezi betony nebyla úspěšná, celou situaci skvěle přečetl Klouček. Na druhé straně poskakoval volný kotouč na brankovišti, Olesen jej ale nedokázal usměrnit na bránu. Zároveň byl v tento moment vyloučen Nedomlel a Motor si zahrál první početní převahu. Tlak hostů byl značný, ale výborně pracovala obrana domácích, která nedovolila první vstřelenou branku. Pak si do zajímavé pozice ve slotu vybruslil Cienciala, jeho střela ale nezamířila mezi tři tyče. Záhy nato našel rozjetého Kurovského Marinčin, forvard Ocelářů v úniku rovněž minul svou střelou zápěstím hostující svatyni. 

Utkání pokračovalo v rychlém tempu, Reillyho střelu od modré vyrazil Kacetl do rohu kluziště. Více na puku v útočném pásmu pak byli hráči Motoru, žádná vážná gólová šance ale nepřicházela. Poté dostal Gulaš prostor na vrcholku kruhu, zamíchal s kotoučem na holi, Kacetl proti tomuto pokusu zasáhl včas. Chvíli nato už někteří Třinečtí slavili – Čacho čistě vyhrál vhazování za sebe na Adámka, ten vyslal puk na bránu a právě od Čachovy výstroje puk zamířil mezi betony Kloučka. Budějovický brankář ale sevřel své betony včas a nepropustil kotouč za svá záda. Po první třetině tedy platil bezbrankový stav. 

Druhou periodu začali domácí aktivně, Cienciala nedokázal usměrnit Hudáčkův střílený pas. Hned poté byl vyloučen Beránek a Oceláři si zahráli přesilovku, kterou dokázali bleskově využít. Marinčin přesunul hru na pravé křídlo, kde si puk zpracoval Petr Sikora a následně vymetl horní růžek Kloučkovy klece a oslavil vůbec první gól Ocelářů v sezóně. Hosté byli znovu vyloučeni prakticky hned po první obdržené brance. Reilly fauloval kolenem Daňa za hostující brankou a byl vyloučen. O branku si nejvíc říkala Hudáčkova střela z první, slovenský snajpr ale těsně minul. Poté pohotově dorážel kapitán Vrána z mezikruží, puk si našel cestu jen do Kloučkovy lapačky. Kundrátek s Pechem poté byli současně vyloučeni. Hra pokračovala v pěti na obou stranách. Do zcela ojedinělé situace se dostalo slovenské duo Hudáček – Daňo, oba dva totiž mířili sami na Kloučka. Daňo nedokázal zakončit přesně, puk mu nesedl do hole tak, jak by potřeboval. 

Marinčin pak nabral puk na hokejku a vypálil touš do hlediště, tato situace je podle pravidel souzena jako nedovolená a domácí obránce odjel na trestnou. Z pravé strany dvakrát hrozil střelou po ledě Kubík, při obou pokusech puk ale prolétl kolem vzdálenější tyčky. Oceláři se poté dostali do útočného výpadu, Teplý přidržel puk a počkal na najíždějícího Adámka, který mířil dobře, ale skvělým zákrokem se prezentoval Klouček. Podruhé za katr pak zamířil Beránek. Třinečtí dokázali proměnit početní výhodu podruhé v zápase. Po Kundrátkově nahození se na brankovišti nejrychleji zorientoval Daniel Kurovský, jenž z otočky poslal puk za záda Kloučka. Trochu utlumený Motor ovšem dokázal hrozit, Kubíček v dobré pozici na pravém kruhu svižným pokusem orazítkoval zadní plexisklo. Znovu jsme sledovali zvýšení tempa, hra se přelévala ze strany na stranu. Pak se Motor dostal před Kacetla, z domácího brankáře puk dvakrát vypadl, ale za pomoci třineckých obránců byla celá situace pro domácí zažehnána. Hrehorčák s Kubíčkem si v závěru druhé dvacetiminutovky vyřizovali účty před brankou a byli současně vyloučeni.

Ocelářům vyšel start do třetí periody nejlépe, jak mohl. První formace Třince se usadila v útočném pásmu, Hudáček zpoza branky našel u levého mantinelu neobsazeného Marka Daňa, jenž na nic nečekal a vypálil z ostrého úhlu. Klouček s touto střelou vůbec nepočítal a puk mu propadl mezi rukou a lapačkou. Kondelík byl pak vyloučen za držení, jelikož vzal jednoho z Ocelářů do kravaty. Třinec znovu dokázal skórovat v početní převaze. Mezi kruhy si odskočil Daňo, který napálil puk směrem na bránu a puk se otřel o výstroj Daniela Kurovského, jenž byl označen za střelce branky a byl to pro něj druhý gól v zápase. Poté se do tlaku dostali českobudějovičtí, nejprve z vrcholku pravého kruhu střílel Kubíček, skvěle zasáhl Kacetl vyrážečkou, pobyt hostů v útočném pásmu ale pokračoval, celou situaci přerušil domácí brankář. 

Agresivita v soubojích přibývala, Jank byl vyloučen do konce zápasu za úder hlavou. Současně s ním byl vyloučen i Reilly za hrubost. Hrálo se tedy ve čtyřech na obou stranách. Při rovnovážné situaci ani ve zbývající přesilovce Motoru jsme žádnou brankovou situaci neviděli. Paradoxně nejvíc zahrozil těsně před koncem Jankova trestu Dravecký, jeho střela po ledě o kousek minula levou tyč. Poté přišlo třetí současné vyloučení v zápase. Viníky tentokrát byli Kundrátek s Koláčkem. Pátou branku mohl vstřelit Cienciala, ten ovšem minul branku ve stoprocentní gólovce. V samotném závěru byl ještě vyloučen Valský za vysokou hůl. Tím utkání skončilo, Oceláři zvítězili v domácí extraligové premiéře nad Motorem 4:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor České Budějovice

Štítky Banes Motor České Budějovice, hokej, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor druhé utkání nezvládl, z Třince odjíždí s prázdnou  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.