Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo má na dosah skupinu o titul! Dnes porazilo Teplice a je sedmé

, aktualizováno 10. června 2020, 20:05

Budějcké Dynamo se před posledním ligovým kolem základní části přiblížilo skupině o titul. Ve středečním utkání porazilo trápící se Teplice díky dvěma brankám Šulce a jednomu zásahu Schranze. Ze sedmého místa Jihočechy dělí od první šestky jen jediný bod. Právě šesté místo by pro Dynamo znamenalo umístění ve skupině o titul.

Do první větší šance se jako první dostalo Dynamo. Čolič chytrou přihrávkou pod sebe uvolnil Kladrubského, který střelou z první nechal vyniknout Grigara.

V šestatřicáté minutě šly Teplice do deseti. Po zbytečném šlapáku na Jiřího Kladrubského dostal druhou žlutou Matěj Radosta a utkání pro něho skončilo. I přesto se jako prvním podařilo skórovat právě hostům. V sedmačtyřicáté minutě dostal do vápna přihrávku Řezníček, ten si posunul míč na levou nohu a utaženou střelou k tyči otevřel skóre utkání.

Dynamo se rychle oklepalo. Po pěti minutách přišla rychlá akce po pravé straně a premiérová trefa v dresu Dynama pro Pavla Šulce. Celou akci začal Schranz, který dostal míč do vápna, nacentroval a šikovný středopolař překonal Grigara na přední tyči.

Definitivní rozhodnutí přinesla závěrečná čtvrthodina. Pokus Talovierova v osmdesáté minutě ještě vyrazil Grigar před sebe, ale na dorážku Ivana Schranze už zasáhnout nemohl. Dynamo tak deset minut před koncem přidalo druhou branku a skoré 2:1 drželo až do úplného závěru.

V posledních sekundách navýšil na závěrečných 3:1 opět Šulc. Za obranu se dostal nejprve Matěj Mršič, který našel volného právě volného Šulce a mladý fotbalista přidal svou druhou branku v zápase.

Budějce tak před posledním zápasem základní části zůstávají sedmé a výhrou v Opavě se reálně mohou posunout do skupiny o titul.

SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:1 (0:0)

Branky: 53. Šulc, 80. Schranz, 90. Šulc - 47. Řezníček.

SK Dynamo České Budějovice: Drobný – Čolić, Sivok, Talovierov, Kladrubský – Čavoš (77. Javorek), Kulhánek – Mészáros (54. Mršić), Šulc, Brandner (54. Táborský) – Schranz (88. Havel). FK Teplice: Grigar - Nazarov, Čmovš, Mareček - Černý (83. P. Mareš), Kučera, Žitný, Radosta - Trubač (83. Toutou) - J. Mareš (80. Moulis), Řezníček.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, Fortuna liga, Pavel Šulc, Ivan Schranz, Jiří Kladrubský, Matěj Radosta, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo má na dosah skupinu o titul! Dnes porazilo Teplice a je sedmé  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.