Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

OKRESNÍ FOTBAL: Na Dobré Vodě slaví narozeniny, derby okoření živý přenos

Seriál přímých přenosů z okresních fotbalových soutěží běží dál. Kamera zavítá tento víkend znovu na zápas okresního přeboru. Konkrétně do Dobré Vody, kde si připomenou 90. výročí od vzniku místního fotbalového klubu. Soupeřem Dobrovodských bude Lokomotiva České Budějovice B a výkop je stanoven v sobotu od 15 hodin.

„Začátek jsme posunuli, abychom po utkání mohli ještě posedět a připomenout si to naše výročí,“ uvádí jednatel SK Dobrá Voda František Brož, který sám v klubu pracuje už 40 let a právem se tedy považuje za pamětníka.

Pro oba týmy bude mít zápas speciální náboj. Aby ne, vždyť domácí hřiště Lokomotivy a Dobré Vody jsou vzdálená vzdušnou čarou zhruba dva kilometry. Tentokrát to ale budou mít fanoušci Lokomotivy kvůli rozestavěné dálnici a uzavírce na hřiště Dobré Vody o něco dál.

Každopádně hráči obou celků se navzájem velmi dobře znají a před místním derby se také někteří hecují, jak prozradil trenér Lokomotivy Pavel Kadlec. „Derby je vždycky speciální zápas. Teď se ještě navíc bude vysílat v přímém přenosu, ale hráči jsou v pohodě. Myslím, že nebudou nervózní,“ říká kouč hostujícího mužstva.

Také fotbalisté Dobré Vody si uvědomují, že Lokomotiva není soupeřem jako každý jiný. „Je to místní derby, přijde víc lidí, takže o motivaci mají hráči postaráno,“ těší se dobrovodský František Brož.

Oba čekali lepší postavení v tabulce

Kadlec i Brož se shodují, že jejich mužstva hrají docela dobrý fotbal, oba ale žehrají na špatnou koncovku. Neproměňování šancí považují za největší slabinu. V tabulce 10. Dobrá Voda je na tom o dva body lépe a jeden zápas má ještě k dobru.

Lokomotivě start do soutěže moc nevyšel. Z pěti zápasů vyhrála jen jednou a momentálně je poslední. Jedním z důvodů je podle trenéra Kadlece i fakt, že ještě dobíhají dovolené a někteří hráči v úvodu soutěže chyběli.

Jinak si pochvaluje spolupráci s áčkem. „Funguje myslím bezvadně. S trenérem prvního mužstva se vždy dokážeme dobře domluvit. Někdy naskočí kluci z B – týmu za áčko, jindy zase áčko pomůže nám,“ chválí si trenér béčka Lokomotivy.

Větší šance se dávají domácím

V domácím prostředí bude Dobrá Voda mírným favoritem. Její kádr tvoří převážně odchovanci z Dobré Vody a blízkého okolí, kteří předtím hráli divizi dorostu v Třeboni. Pod trenérem Jindřichem Dejmalem se Dobrovodští pokusí vybojovat postup do krajské soutěže.

Favoritů na vítězství v okresním přeboru je několik. „Proti nám však stojí silné týmy, které mají ve svém středu zkušené fotbalisty. Na mužstva jako Borek nebo Zliv zatím asi nemáme. Věřím ale, že se mladí hráči budou postupem času zlepšovat,“ říká František Brož. Chuť a odhodlání mladým dobrovodským fotbalistům nechybí. „V létě chodilo na tréninky minimálně třináct lidí, což je na okres výborné,“ připomíná jednatel klubu.

Lokomotiva se na hřišti Dobré Vody pokusí vylepšit dosavadní nepříliš lichotivou bilanci. „Určitě bychom byli spokojeni s výhrou a jistě i bod bychom brali. S prázdnou se každopádně vracet nechceme,“ dodává trenér Lokomotivy B Pavel Kadlec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ján Honza

Štítky fotbal, okres, zápas, živě, přenos, Dobrá voda, a.s., přímý přenos, okresní přebor, trenér, SK Dynamo České Budějovice, František Brož, fotbalista, Jindřich Dejmal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OKRESNÍ FOTBAL: Na Dobré Vodě slaví narozeniny, derby okoření živý přenos  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.