Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo v Plzni vedlo, ale nakonec nemá ani bod

Slibně rozehrané utkání nedokázali fotbalisté Dynama dovést do úspěšného konce. Na hřišti Viktorie Plzeň v osmém kole FORTUNA:LIGY vedli v průběhu druhého poločasu, jenže soupeř dvěma góly dokázal otočit skóre a urvat všechen bodový zisk. V dalším kole čeká černobílé Karviná.

Na poslední chvíli se v sestavě objevil Pavel Novák, který nahradil Benjamina Čoliće. Kvůli dohodě klubů nenaskočil Ondřej Mihálik. Úvodní šance přišla v desáté minutě, kdy hlavičkoval Luděk Pernica a míč skončil na tyči. Jinak si domácí v prvním poločase nevytvořili žádnou šanci a nebezpečnější bylo Dynamo.

S přečíslením nenaložili dobře Bassey s Horou, protože druhý jmenovaný pouze nastřelil bránícího beka, od kterého zamířil balon na roh. Branková konstrukce zastavila Dynamo ve dvacáté minutě, kdy se do míče opřel Patrik Čavoš a jeho střela skončila na tyči. Otevřít skóre mohl na konci půle Fortune Bassey, ale zblízka zamířil vedle.

Za dobrý výkon bylo Dynamo odměněno ve druhém poločase. Na pravé straně dostal prostor Van Buren, který ve vápně našel Fortuna Basseye, jenž parádní střelou z první rozjásal budějovické fanoušky – 0:1. Vedení Jihočechům nevydrželo dlouho. V 69. minutě se k míči dostal Radim Řezník a se štěstím ho dostal do branky – 1:1.

O deset minut později se Viktorce povedlo dokonat obrat. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Lukáš Hejda a zamířil přesně – 2:1. V závěru mohlo Dynamo hned několikrát srovnat, jenže Jindřich Staněk byl proti. Zaskvěl se proti hlavičce Maksyma Talovierova a vychytal i střídajícího Michala Škoda. Všechny body tak zůstaly v Doosan Areně.

Plzeň – SK Dynamo 2:1 (0:0)

Branky: 69. Řezník, 79. Hejda – 53. Bassey, Žluté karty: Havel, Beauguel, Pernica, Staněk – Čavoš, Rozhodčí: Petřík – Kotík, Pochylý, Diváci: 9312

Plzeň: Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, M. Havel – Bucha, Kalvach (56. Chorý) – J. Kopic (56. Janošek), J. Sýkora (90+1. Al. Čermák), Mosquera (80. P. Šulc) – Beauguel.

SK Dynamo: Vorel – Sladký, Králik, Talovierov, Čolić – Čavoš, Hellebrand (83. Michal Škoda) – Van Buren, Hora (70. Javorek), Mršić (74. L. Havel) – Bassey.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Plzeň, fotbal, zápas, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, MFK Karviná, Luděk Pernica, Patrik Čavoš, Radim Řezník, Lukáš Hejda, Jindřich Staněk, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Neko

Kdo s Burešem se přátelí, do pekla se propadá. youtu.be/rG5Lz-YeD3Y

Neděle, 19. září 2021, 10:48Odpovědět

Dynamo v Plzni vedlo, ale nakonec nemá ani bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.