Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo otočilo na Julisce a postupuje v MOL Cupu dál

Ve třetím kole MOL Cupu fotbalisté Dynama zvítězili na pražské Julisce nad domácí Duklou 3:1 a zajistili si tak postup do další fáze pohárové soutěže. Po první půli sice Jihočeši prohrávali, ale ve druhé se jim podařilo otočit vývoj skóre a zvítězit. Trefili se Brandner, Čolić a Van Buren.

V obměněné sestavě nastoupili Jihočeši do třetího kola pohárové soutěže, příležitost v základní sestavě dostali hráči, kteří toho v posledních ligových kolech příliš neodehráli. O střelecký pokus se ve čtrnácté minutě pokoušel Emmanuel Tolno, ale zpracoval si špatně míč a trefil jenom beka před sebou.

Po půl hodině hry se domácí Dukla ujala vedení. Na pravé straně se uvolnil Jakub Barac, který se dostal až do vápna. Přihrávkou pod sebe poté našel Lukáše Buchvaldka, který otevřel skóre utkání – 1:0. Pro Dynamo mohlo být o pár minut později ještě hůř, ovšem Ondřeje Rumla dokázal vychytat Dávid Šípoš.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Dukla, ale do zakončení se dostalo Dynamo. Po centru zleva hlavičkoval Brandner, ale branku soupeř neohrozil. Tentýž hráč ovšem dokázal poprvé v zápase rozradostnit budějovické příznivce. Dostal přihrávku od Čoliće a střelou z první vyrovnal – 1:1.

Posledních patnáct minut hry patřilo Dynamu. Po faulu v pokutovém území kopali budějovičtí fotbalisté penaltu, kterou dokázal proměnit Benjamin Čolić - 1:2. Pojišťující třetí branku dokázal dát v posledních vteřinách utkání střídající Mick Van Buren, který upravil skóre na konečných 1:3.

Dukla Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:3 (1:0)

Branky: 32. Buchvaldek – 61. Brandner, 80. Čolič (pen.), 90+3. Van Buren, Žluté karty: Doumbia, Kozel - Vais, Rozhodčí: Klíma – Hurych, Slavíček, Diváci: 367

Dukla: Šťovíček – Kovernikov, Ruml, Kulhánek, Konan – Doumbia (83. Hrubeš), Peterka, Kozma (C), Barac (83. Kozel), Buchvaldek (73. Cienciala) – Pázler (69. Adediran).

SK Dynamo: Šípoš – Čolić, Havel (C), Novák, Skovajsa - Javorek (90. Sladký), Vais (63. Hora) - Brandner (63. Mršič), Mihálik, Tolno (63. Hellebrand) - Bassey (86. Van Buren).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky Dynamo, Dukla, zápas, fotbal, MOL Cup, HC Dynamo Pardubice, Juliska, FK Dukla Praha, Mick van Buren, SK Dynamo České Budějovice, Benjamin Čolić, Jakub Barac, Ondřej Ruml, Dávid Šípoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo otočilo na Julisce a postupuje v MOL Cupu dál  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.