Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nepochopitelný výkon rozhodčích v krajském přeboru. Komise je odvolala

, aktualizováno 30. května 2023, 17:13

Internetem se od víkendu šíří video, které zachycuje výkon rozhodčích při utkání jihočeského krajského přeboru. V Jankově nastoupili fotbalisté Semic a nejen oni se podivovali nad rozhodnutími sudích. Domácí nakonec vyhráli 4:3, což jim pomohlo uniknout Prachaticím, oba tyto týmy bojují o záchranu v soutěži. Komise včera tři rozhodčí odvolala, zjistila Budějcká Drbna.

Záběry, které se šíří internetem, má k dispozici také Budějcká Drbna. Zachycují některé situace z utkání Jankov - Semice, které skončilo 4:3. Na videu je například těžko pochopitelný ofsajd odpískaný po brance hostujícího týmu či bizarně odpískaný pokutový kop.

Jankov vyhrál 4:3 a utekl prachatickému Tatranu, se kterým bojuje o záchranu v krajském přeboru. Na dění při utkání reagovaly na internetu desítky lidí.

Byl mezi nimi i hráč Jankova. „Jako člen “A” týmu SK Jankov jsem tento zápas sledoval pouze na videu a naprosto se stydím, že se tohle odehrálo…tohle byla naprostá ubohost. Fotbal hraju, protože ho mám rád a ne sledovat nebo se dokonce zúčastnit něčeho takového. Můj respekt patří klukům do Semic, že tuhle žumpu emočně vydrželi a dohráli v 11 lidech. Toto je čistě můj osobní názor a pohled na věc,“ napsal do jedné z facebookových diskusí brankář Jan Komárek.

Budějcká Drbna dnes zjistila, že všichni tři rozhodčí končí. Redakci to potvrdil předseda Komise rozhodčích a delegátů krajského fotbalového svazu Jiří Pečenka

„Bohužel jsem ta videa zaznamenal, viděl jsem to. Vzhledem k okolnostem jsme měli včera jako komise rozhodčích mimořádné online zasedání. Rohodli jsme o okamžitém vyřazení všech tří rozhodčích z listiny rozhodčích krajských soutěží,“ řekl Budějcké Drbně Pečenka. 

Hnus, vzkázal trenér hostujícího týmu

Ještě dnes by měl krajský fotbalový svaz rozhodnutí komunikovat, stejně tak učiní i komise rozhodčích ve svém komuniké. „Je to proti všemu, jak chceme my, vedení krajského fotbalového svazu, oddíly i hráči fungovat. Je to naprosto proti zásadám fair play,“ vzkázal Pečenka.

Rozhodčí nyní nejsou na listině pro tuto sezonu. Podle Pečenky nebudou ani na listině pro sezonu nadcházející. Předseda komise si neumí představit, že by se tak v nadcházejících letech stalo. 

„Já tady působím asi rok a půl jako předseda komise rozhodčích. Snažíme se rozhodcovství někam posunout, pomáhají nám tady osobnosti, jako je Jan Koller a další. Jsem znechucený. Není o čem diskutovat, tohle ve fotbale nemá co dělat,“ přidal Pečenka. 

Věc komunikoval také předseda Jihočeského krajského fotbalového svazu Tomáš Pintér. Ten informoval o postupu prostřednictvím tiskové zprávy a potvrdil, že rozhodčí skončili.

„Nemáme v ruce důkazy, nelze tedy nikoho obviňovat, ale takové posuzování situací může být způsobeno buď naprostou absencí kvality nebo záměrem. V obou případech je ale naprosto nepřípustné, aby takoví rozhodčí dál řídili utkání v krajských soutěžích,“ vzkázal Pintér. 

Připomněl, že nejsou důkazy pro to, že někdo utkání ovlivnil. „Pokud by měl někdo jakékoliv důkazy prokazující úmyslné ovlivnění tohoto nebo jiných utkání, kdykoliv se na mě obraťte. Slibuji, že udělám maximum pro to, aby fotbal přinášel radost z fair-play soutěžení,“ dodal. 

Nepochopení nad výkonem neskrýval po zápase ani trenér FC AL-KO Semice Marcel Nousek„Jedním slovem hnus. Zažil jsem toho hodně. Myslím si, že jsme byli jasně lepším týmem a tři vstřelené společně se dvěma neuznanými jsou toho důkazem. Branky domácích padaly ze sporných momentů a těžko se hledají slova pro něco takového, co se dělo v Jankově. Druhý poločas jsme spíše krotili emoce našich hráčů a musím pochválit kluky za udržení nervů. Pro nás, jako nováčka soutěže, tohle byla „příjemná“ novinka, které se nám dostalo,“ citoval jeho slova fotbalový server Fotbal u nás.

„Celá tato situace je jedna velká zrůdnost jedinců v Jankově. Doufám, že už nikdy neuvidím to, co jsem viděl. Věřím, že tento zápas nezapadne a bude se o něm mluvit jako o odstrašujícím případu. Prachatice si nezaslouží spadnout takovýmto způsobem, doufám, že to uvidí celý kraj. A snad si hráči Jankova uvědomí, že je to jen sport a v tomto klubu se musí něco změnit,“ řekl redakci trenér mládeže v prachatickém Tatranu Radim Remiáš

Na dotaz redakce zareagoval Petr Maxa, vedoucí mužstva a člen výboru SK Jankov. Ten poskytl komentář své osoby a upozornil, že nejde o stanovisko klub.

„Předně bych chtěl vyjádřit lítost nad tím, co se stalo a co sami v Jankově odsuzujeme. S čistým svědomím můžu říct, a udělám to komukoliv do očí, že s tím nikdo z hráčů ani z realizačního týmu nemá nic společného. Osobně jsem z nedělního utkání do této doby znechucen a v klubu samotném si vše vyjasníme. Já sám, jestli se ukáže, že za tím stojí někdo z klubu, okamžitě rezignuji na všechny své funkce. Nicméně bych chtěl touto cestou alespoň poprosit veřejnost, byť ta si udělá obrázek sama, aby s touto kauzou nikdo nespojoval samotné hráče. Ti šli do utkání jako do každého jiného a z nastalé „frašky“ jsou sami znechuceni a nyní jsou neprávem konfrontováni,“ vzkázal Maxa. 

Redakce oslovila také bývalého ligového rozhodčího a starostu Jankova Jana Jílka. Ten utkání viděl. K výkonu rozhodčích se podle něj jasně a rezolutně postavila komise rozhodčích. 

„Nebylo jiného řešení, což je odpověď na první část otázky a za sebe prohlašuji, že takovéto výkony na hřiště nepatří. Není mi to lhostejné. Odsuzuji je a je potřeba  se od nich distancovat, což mimo jiné udělal i výkonný výbor krajského fotbalového svazu,“ uvedl Jílek. Hlavní rozhodčí Jan Mach řekl, že se k věci z pozice rozhodčího nemůže vyjadřovat. 

Jankov je nyní s 21 body předposlední, na Prachatice drží šestibodový náskok. Do konce sezony zbývají tři kola. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky fotbal, jankov, semice, jihočeský kraj, prachatice, rozhodčí, sport, komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Abyste se nepos… vždyť o nic nejde. Je to rekreační sport!

Středa, 31. května 2023, 07:13Odpovědět

Zdenek Kraus

Pane Beránek...já zase myslel že Fiala a Spolu:-)

Úterý, 30. května 2023, 23:34Odpovědět

Max Dolfo

No jo, to tak bývá. Zaplatíš, abys uhrál bodík v Protivíně, a pak pláčeš, že někdo zaplatil víc a body má 3. Silnější pes m-dá.

Úterý, 30. května 2023, 21:11Odpovědět

Jiří Beránek

Do teď sem si myslel, že největší lháři jsou Babiš, Trump a Lavrov, ale pan Maxa z Jankova všechny tyto diletanty lehce strčil do kapsy.

Úterý, 30. května 2023, 19:25Odpovědět

Milenka Bobiskova

Kdo hrál někdy soutěžní fotbal tak se nedivý. Toto se u nás běžně děje už od těch nejnižších okresních soutěží.

Úterý, 30. května 2023, 18:49Odpovědět

Jirka Slivárich

Vážení hráči a funkcionáři Jankova, jestli máte”koule”, tak se pokusíte nechat zápas anulovat a odehrajete ho znovu (třeba Vám to s ohledem na fair play svaz povolí) nebo se alespoň hráčům Semic veřejně omluvíte. Pokud ne, tak jste jen ubozí podvodníci, kteří ve fotbale nemají co dělat.

Úterý, 30. května 2023, 15:20Odpovědět

Václav Řeháček

to samé se děje i v ústeckém krajském přeboru-běžně

Úterý, 30. května 2023, 14:27Odpovědět

Karel Popper

Vážení, nejen za sebe jsem moc rád, že jste vložili videozáznam k průběhu zápasu s rozhodujícími momenty. "TO JE VRAŽDA, NAPSALA". Co k této lumpárně dodat? Uvést jedno ovlivňující "médium", které mělo vliv k výkonu celé trojky v černém!! A o jaké že médium jde? Ano, uhádli mí rádcové... Jan Jílek, coby býv. borec v černém, dnes "politicky" angažovaný coby "starosta obce". Jinak druhý jemu podobný "borec v černém", pan Hlaváč, snad z Protivína. Myslíte si, že nemám pravdu, když zde zjevím logiku klasiky s porovnáním "bližší košile než kabát?" A co je zde podstatné? Že pohrobci R.Berbra, alias "berbrovci"" ještě nevymřeli... Jinak řečeno, dokud tihle parazité dýchají, pořád to budou ti škůdci, o kterých se v současné době zmiňuji ve své druhé knížce, "Dočká se fotbal férových lidí? Aneb mé soužití s partou sudích spolu s bandity". A zda nemám pravdu, ať se propadnu do západního Německa! Samozřejmě že i tento charakteristický příběh vkládám do knihy! Věřím, že se dočkám i dvou konečných soudních rozhodnutí k lupičům jako byl hokejový sudí, napojený na fotbal, kde měl dalece vyšší prebendy než u hokeje, rovněž ligový sudí, Petr Lacina!! Tak se samozřejmostí očekávám patřičné soudní rozhodnutí u pana Romana Berbra... Jinak jednu poznámku k lupičům, kteří zaprodali svojí černou duši. Stalo se v II.NFL na Žižkově v zápase s Teplicemi, že de facto stejným způsobem jak hlavní tak pomezní sudí doslova zařízli neskutečným způsobem ve stylu, "co je černá bude bílá" Teplice!! Výsledek trestu pro tyto chudáky? Pomezák suspendován do I.A třídy na základě rozhodnutí kraje, hlavní byl "pouze" suspendován do divize... Snad i proto, že byl tehdy členem DK při ČÚV ČMFS... Co ještě dodat? Jedno. Berbrovci ještě dlouho budou mít u nás dost dlouhé vlivné prsty k ovlivňování fotbalu byť počínaje okresy... A o tom je ten problém. Ze Zahrady Čech zdraví Karel Popper

Úterý, 30. května 2023, 14:06Odpovědět

Nepochopitelný výkon rozhodčích v krajském přeboru. Komise je odvolala  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.